Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA Strahinja Madžarević za FILM i TV: KO od glavnih junaka UMIRE u finalu i šta nam donosi DRUGA SEZONA?

Scenarista serije otkriva ko mu je omiljeni lik i kako bi izgledao kraj po njegovoj meri!

Published

on

Crna svadba se polako bliži velikom finalu. Barem kada je reč o emitovanju na kanalu Superstar. Ovog vikenda na ovoj televiziji od 21.00 gledamo dve poslednje epizode i konačno otkrivamo – ko je Crni vojvoda! A u susret finalu u razgovoru sa Strahinjom Madžarevićem, scenaristom ove uzbudljive drame sa elementima natprirodnog otkrivamo sve što nismo znali o  seriji, kao i šta bismo mogli da očekujemo u drugoj sezoni. Strahinju, za početak pitamo zašto je za naziv serije odabrao baš ime rituala “Crna svadba”?

Hoćemo li do kraja serije videti povezanost obreda sa onim što se trenutno događa? Postoji li neka skrivena simbolika?

– Obred crne svadbe je centralni događaj serije posle koga stvari počinju potpuno da se menjaju za glavne junake. Simbolika postoji, i gledaoci će moći da je uvide kada pogledaju celu sezonu.

Koliko dugo ste izučavali magiju i folklor Timočke krajine da biste nam podarili ovako živopisnu seriju? Koliko su ti običaji zaista još deo tamošnjeg naroda?

– Režiseru Nemanji Ćipraniću i meni je od neprocenjive pomoći bio profesor Danijel Sinani koji nam je kao stručni konsultant skrenuo pažnju na određene običaje i verovanja u tom delu Srbije. Sigurno najstrašniji obred je crna svadba, veoma filmičan ritual i zato smo se  odlučili za to. Sa druge strane, ta stvar je toliko divna i dirljiva, puna duše i humanosti i uopšte ne mora da se obrađuje kroz horor. Verujem da će se u budućnosti snimiti velika ljubavna priča ispričana kroz crnu svadbu.

CRNA SVADBA – Šta nam donosi druga sezona?

Crna-svadba-4-epizoda

Druga sezona je, koliko smo upoznati, već potvrđena. Imate li već ideju u kom pravcu će Natašu, Petra, Tomića i ostatak ekipe odvesti priča?

– Naravno, pravac  priče se zna, ali način na koji će se to desiti je najbitniji.

Hoćemo li do finala videte neki neočekivan gubitak? Da li će svi glavni junaci dočekati drugi ciklus?

– Biće iznaneđenja, a na drugo pitanje ne bih smeo da odgovorim.

Gledaoci uvek imaju nekoliko svojih omiljenih pitanja, a mi ćemo ih sažeti u jedno: Koja su to tri najvažnija trenutka (detalja) na koja bi trebalo da obrate pažnju, a koji će biti ključni u nastavku serije.

– Bitno je da imaju na umu da stvari zapravo nisu onakve kako se na prvi pogled čine.

U kreiranju kog lika ste najviše uživali tokom rada na “Crnoj svadbi”?

– Svim likovima smo se podjenako posvetili, ali ako bih morao nekog da izdovjim to je onda fudbalski radio komentator Mića Đurić.

Pre “Kalkanskih krugova”, “Duga moru”, “Pevačice”, a sada i “Crne svadbe” domaćim TV nebom godinama su vladali krimići. Da li je došlo vreme za supernatural žanr u Srbiji, budući da je publika odlično odreagovala na navedene serije? Predviđate li nastavak ovog trenda, i da li imate negde već zapisane ideje za neku novu “Crnu svadbu”?
– Mišljenja sam da je kriminalistički žanr osnova svake kinematografije i televizije i da je stalno potrebno da izlaze ostvarenja tog žanra. Sigurno je došlo vreme i za drugačije žanrove što pokazuju serije koje ste naveli. Mislim da ne bi trebalo da se prate nikakvi trendovi nego da autori rade priče u koje veruju. Ideje za nove projekte postoje i uveliko se razrađuju.

Ako biste birali finale “Crne svadbe” u čijem biste kreiranju imali potpuno odrešene ruke, nesputanu maštu i dozvolu publike da ne udovoljavate njenim strahovima, već da je pravite po svojoj meri – kako bi ono izgledalo?

– To bi bila potpuna katabaza.

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo ko je zapravo Baba Mikula!

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Izvor: Film i TV

 

 

Advertisement