Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA finale: OVO su najveća iznenađenja koja nam donosi DRUGA SEZONA!

Hoće li Petar i Tomić uspeti da spasu Idu i POBEDE KAPETANA?

Published

on

Crna svadba se završi. Očekivano, neočekivano… Prepustićemo tu odluku ukusima, jer krajnja ocena uvek zavisi od gledalaca. A svaki od njih gledao je deset epizoda prve sezone ove supernatural serije – svojim očima. Tako i ono što smo videli varira od sjajnog horor trilera sa elementima natprirodnog do klasične američke saj-faj drame u rangu Vampirskih dnevnika. Ali ni to nije loše.

Vampirski dnevnici su i dalje kultni fenomen na svakom meridijanu ovog trećeg kamena od Sunca, koji je Ijanu Samerholderu, čuvenom Dejmonu Salvatoreu doneo mogućnost da deceniju kasnije sa bratom pravi domaći burbon i ne razmišlja o novoj ulozi.

Naravno, junaci “Crne svadbe” neće imati taj luksuz, jer će uskoro morati da prionu na rad na drugoj sezoni. Tako očekujemo da će Petar i Nataša veoma brzo zasukati rukave, doduše, Nataši će u mantiji sad to biti malo teže, ali finale “Crne svadbe” dalo nam je dobar intro u ono što bismo u nastavku mogli da očekujemo.

Siže onoga što smo videli zvučao bi – Ida se još nije preobrazila, ali svesna je sebe i onoga što nosi u sebi. Drugi krug borbe je počeo. Na silama dobra je da pokušaju da spasu devojčicu iz surovih nalakiranih kandži Borke Tomović, koja je definitivno, za nas, i najsnažniji utisak serije, budući da joj je rola Kapetana, ispostavilo se – uloga karijere. A prema našem ukusu, ako ćete nam barem večeras dozvoliti pravo na isti, ovo je i najmaestralniji potez produkcije “Crne svadbe”. Jer ko bi od Maje iz hit sitkoma “Ljubav, navika, panika” očekivao da postane Sotonina desna ruka.

Kad bi ovakvih brutalno muških (bez aluzija na bilo kakav antifeminizam) poteza bilo više u domaćoj kinematografiji, ovo domaće TV igralište konačno bi postalo zanimljivo i za više razrede osnovne škole. Aplauz za FireFly i odličan odabir Kapetana.

Kada je reč o drugim linijama serije, barem kada govorimo o prvoj sezoni, nije bilo previše iznenađenja i uzbuđenja. Ipak, “Crna svadba” je hrabrim odabirom teme i izletom u vode žanra koji do sada kod nas nije bio prisutan napravila odvažan korak u nepoznato. I to je i najveći plus ovoj seriji. Međutim, kao i svaki korak u mrak, opasnosti na daljem putu je mnogo. Niko ne zna šta nas čeka sa druge strane vrata, a nepoznato može kriti svašta… Stepenice ka samom vrhu, ali i provaliju na čijem dnu nas čeka Borka lično.

CRNA SVADBA sezona 2 – Šta nas čeka u nastavku?

Otvorenih pitanja je mnogo. Zašto se Nataša zamonašila i kako će njen asketski život u nastavku pomoći Idi? Kako će Ćirić i Tomić spasti Idu od Kapetana, a zatim i od nje same?

Koliko vojnika broji vojska Crnog vojvode? Šta smera Kapetan sa Idom? Šta je naumio Mića Đurić? Šta će biti sa Igorovom ženom? Zašto je ona živa na kraju poslednje epizode? Kako će se Ilarion boriti protiv Crnog vojvode u drugom ciklusu? I zašto još nije jasno kakve veze ritual “Crna svadba” ima sa ovom serijom? Da li je u njemu sadržano sve natprirodno i kao takav ovaj ritual povezuje sve konce koji preteće lepršaju u tamnoj noći spremi da se obmotaju oko naših duša i povuku nas na dno? Pitamo se…

 

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

 

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Foto Printscreen

 

Advertisement