Connect with us

Domaće serije

Azbuka našeg života: Serija u kojoj ćemo se svi prepoznati! Evo i zašto…

Novu seriju “Azbuka našeg života” pratimo od 3. decembra, petkom na kanalu Superstar

Published

on

Dugo najavljivana serija autorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić “Azbuka našeg života”, koja je nastala u produkciji “Telekoma Srbije” i “Contrast studios-a”, stiže 3. decembra na Superstar TV, gde će se prikazivati svakog petka u 21.00.

Prema motivima romana “Azbuka mog života” i “Muška azbuka”, poznate srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, nastao je scenario za savremenu dramsku seriju, koja će domaćoj publici ponuditi nov, samosvojan i zanimljiv igrani sadržaj, koji se, u žanrovskom smislu, u potpunosti se razlikuje od celokupne tekuće produkcije na domaćoj medijskoj sceni.

Azbuka-naseg-zivota-Aleksandra-Jankovic-Jelena-Bajic-Jocic-i-Mirjana-Bobic-Mojisilovic

„Azbuka našeg života“: Aleksandra Janković, Jelena Bajić Jočić i Mirjana Bobić Mojisilović

U priči u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, koji su najčešća inspiracija i tema nadahnutog književnog stvaralaštava Mirjane Bobić Mojsilović, “Azbuka našeg života” biće karakteristična po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku Jelene Bajić Jočić, kreatora i rediteljke ove serije, koja se režijom igranog filma i TV trilogije “Led”, kao i TV serije “Psi laju vetar nosi”, pozicionirala na značajno mesto u filmskom i televizijskom stvaralaštvu Srbije.

Azbuka našeg života – priča o svima nama!

U središtu intrigantne, zabavne, opuštene, ali na momente i teške i tragikomične priče “Azbuka našeg života” je urbana beogradska porodica i bračni par Popović iza kojeg je dvadeset i pet godina zajedničkog života, u koji su, iz mladalačke zanesenosti i strasti, ušli nošeni studentskom ljubavlju, željni boljeg sutra i uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Ipak, četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i šetaju po Ibici i Londonu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Vesna i Uroš tada shvataju da su u borbi za materijalno – izgubili sebe. Takvi, poraženi i posramljeni, bežeći od realnosti, tumaraju kroz ljubavne avanture, prevare, laži, samoću, grižu savesti i krizu sopstvenih identiteta.

„Azbuka našeg života“: Miona Marković, Anđelka Prpić, Jelena Bajić Jočić, Anastasia Mandić i Aleksandra Janković

Priča prati paralelno žensku i mušku stranu. Kroz dinamičnu radnju, česte flešbekove, koji nam dočaravaju drugačiju, onu prošlu dimenziju njihove životne priče, zatim kroz voice-over naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi iskrenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

Ispričano kroz sudbinu jednog bračnog para, ovo je zapravo priča o svima nama, o modernim porodicama, o epidemiji razvoda, o usamljenosti savremenog čoveka. “Azbuka našeg života” je priča o ljubavi, o promašenim životima, o razočaranju, o otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće…

Glumački bardovi i nova lica

Ovu snažnu i emotivnu priču na TV ekranima oživeli su pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj dominiraju poznata, ali i potpuno nova lica. U glavnim ulogama Vesne i Uroša Popovića naći će se interesantan glumački par – prvakinja pozorišta “Atelje 212”, talentovana i harizmatična srpska glumica, Aleksandra Janković i glumac srpskog porekla, Jadran Malkovič koji je ostvario zavidnu internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama Nemačke i Velike Britanije.

Azbuka-naseg-zivota-Jadran-Malkovic-i-Isidora-Simijonovic

„Azbuka našeg života“: Jadran Malkovič i Isidora Simijonović

Pored njih u seriji “Azbuka našeg života” igraju: Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Jovana Stipić, Katarina Gojković, Tihomir Stanić, Milena Pavlović, Milan Čučilović, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Damjan Kecojević, Đorđe Mišina, Hana Beštić, Đorđe Živadinović, Danina Jeftić, Iva Štrljić i drugi, dok će se, kao specijalni gosti pojaviti Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić poznatiji kao Niggor, kao i sama autorka romana po kojima serija nastaje – Mirjana Bobić Mojsilović.

Serija “Azbuka našeg života” ima 10 epizoda koje ćemo, od 3. septembra, petkom u 21.00 pratiti na kanalu Superstar.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Contrast studios

Advertisement