Connect with us

Intervjui

Magdalena Mijatović – ŠOK! Da li je “Dinastija” bolja od “Igre sudbine”?

Talentovana glumica, Magdalena Mijatović (24) osvojila je gledaoce ulogom Anastasije u sapunici “Dinastija”

Published

on

Mada je ovo prvo profesionalno pojavljivanje pred kamerama, Magdalena Mijatović se odlično snašla u “koži” atraktivne naslednice srpskog poslovnog magnata Branka Kadića. Scenario u domaćoj verziji prilagođen je našem mentalitetu, a osnovna radnja je ista. Magdalena objašnjava da razlike, ipak, postoje.

– Anastasija se razlikuje od Felon, po tome što postoji u drugom vremenu i prostoru. Sve uloge koje igram su delom ja, jer im pozajmljujem sebe. Bilo da igram Sonju iz “Zločina i kazne” ili Anastasiju iz “Dinastije”, na kraju dana ću je uvek nositi sa sobom, ali to ne znači da sam to ja. I uvek ću biti zadovoljna ako radim ono u šta verujem, ako uspem da je razumem i opravdam sebi. To, možda, nisu osobine koje kod sebe volim, ali jesu one koje Anastasiju čine živom.

Magdalena Mijatović je rođena Beograđanka. Završila je glumu na novosadskoj Akademiji umetnosti, u klasi profesora Borisa Liješevića. Osim na setovima “Dinastije”, gde provodi po 12 sati dnevno, angažovana je i u pozorištu u Novom Sadu. Dok mašta o tome da jednog dana dobije ulogu Katarine Ivanovne iz “Zločina i kazne”, priča da želi da radi na sebi, kao i da možda ode u inostranstvo. Na kastingu za srpsku “Dinastiju” izabrana je među 100 kandidata, za ulogu promiskuitetne naslednice balkanskog bogataša.

– U tom trenutku sam i dalje bila na fakultetu, tako da su mi osećanja bila pomešana, da li ću uspeti paralelno da završim fakultet u roku i krenem da snimam, kako će se moja klasa nositi sa mojim odsustvom sa proba, da li će im to praviti problem… Ali, eto, na kraju se nekako sve rešilo i postiglo. A pored toga, svakako sam bila jako srećna, jer sam osećala da mi ova uloga nudi mnogo prostora za sticanje iskustva. Mi, na setu, provodimo toliko vremena zajedno da smo postali kao jedna velika porodica, koja je često jako umorna i neispavana, nekad vesela i raspoložena za slavlje, nekad nostalgična, tako da zajedno prolazimo kroz različite faze i raspoloženja. I sve je, samo nikada nije dosadno.

Magdalena Mijatović: Ne pratim domaće sapunice

Uprkos interesovanju gledalaca za “Dinastiju”, Magdalena Mijatović još nije svesna svoje popularnosti:

– S obzirom na to da radim po ceo dan, retko kad srećem ljude van radnog okruženja. Snimamo šest dana nedeljno, po dvanaest sati dnevno, tako da zapravo nemamo osećaj da se ikada i razilazimo. Ali, drago mi je kada na društvenim mrežama čitam poruke ljudi koji prate seriju i koji su poželeli da svoje utiske podele sa mnom.

Na pitanje po čemu se srpska verzija “Dinastije” izdvaja od drugih sapunica na našim kanalima, Magdalena kaže:

– Ne pratim domaće sapunice da bih mogla da napravim poređenje, ali koliko sam shvatila, sapunice se mahom snimaju u studiju namenjenom za snimanje takvih serija, a manje na lokacijama. Mi, međutim, dosta snimamo na različitim lokacijama, tako da verujem da se srpska verzija “Dinastije” zbog toga i vizuelno razlikuje.

Gledaocima je jasno da je Anastasija veoma vezana za porodicu. A šta je Magdalena naučila od svojih “televizijskih roditelja”, Baneta Popovića i Marije Karan:

– Brat Stefan (Andrej Jemcov) i otac Branko su Anastasiji najvažniji. Vrlo je bliska sa bratom koji joj je sve na svetu. Bane Popović je kolega za poželeti, sa beskonačno mnogo strpljenja i ljubavi koje posvećuje svakom kolegi i svakoj sceni. Mnogo sam od njega naučila, kako o ovom poslu, tako i o životu i radnoj etici. I radujem se da učim i dalje. Sa Marijom imam predivan odnos. Ona je vrlo predana i strpljiva koleginica i privatno mi je bliska prijateljica, sa ispravnim životnim načelima. Mnogo mi je značila kao podrška i osoba od koje mogu puno da učim.

Školovala sam se za intimne scene

Zbog ljubavnih scena sa kolegom Aleksandrom Radojičićem i onih u kojima se obnažila, Magdalena je dospela u žižu javnosti, ali ona kaže da za nju nema razlike između snimanja običnih i intimnih scena.

– Često mi postavljaju ovo pitanje. Za mene su sve scene koje snimam intimne. Školovala sam se da se bavim ovim poslom, a baviti se ovim poslom znači raditi i takve scene. I za mene to nije mnogo drugačije od bilo kojih drugih scena, uglavnom, samo gledaocima deluje tako. Imala sam sreće da, na ovom projektu, radim sa profesionalcima i divnim kolegama, od kojih sam mogla mnogo da naučim, a jedan od njih je svakako i Aleksandar Radojičić – ističe Magdalena Mijatović.

Na pitanje šta joj najviše nedostaje u ovom vremenu, naročito zbog veoma dinamičnog ritma snimanja, mlada glumica kaže:

– Ne sećam se kada sam poslednji put imala slobodnog vremena na raspolaganju, ali uglavnom se trudim da ga posvetim porodici i bliskim ljudima i regeneraciji organizma. Moji pas i mačka su moji životni saputnici. Mačka Maza ima 17 godina i donela sam je kući još kada sam bila u osnovnoj školi. Ona je moj alter ego i iz mene izvlači umor. Volim je najviše na svetu. Kada se posle radnog dana posvetim mojim ljubimcima, to mi usisa svu negativnu energiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Pink

Izvor TV novosti

Advertisement