Connect with us

Domaće serije

“Besa 2” oduševila domaću publiku, a uskoro osvaja ceo svet! Evo i kako

I dok “Besa 2” kreće u pohod na gledaoce u regionu, stižu sjajne vesti za domaću produkciju

Published

on

Serija “Besa 2” startovala je snažno i odmah na početku donela veliki šok! Prva i druga epizoda druge sezone pobrale su odlične kritike, a uz sjajnu radnju, scenario i režiju pljušte pohvale i na odlično odrađen kasting.

Internacionalnoj glumačkoj ekipi iz osam zemalja u nastavku popularne krimi-drame priključili su se i poznate estonske kolege Gert Raudsep i Hendrik Tompere Mlađi. Milica Zarić igra ženu čije se ime često spominjalo u prvoj sezoni, a to je Vera Koci, Petritova ljubav iz mladosti i sadašnja supruga. Pevač Relja Popović, koji je već u Sarajevu dobio nagradu za glavnu mušku ulogu, tumači u nastavku lik Igija. Podeli su se pridružili i Florist Bajgora, koji je igrao u seriji “Bande Londona”, Katarina Čas, koja je glumila u hit filmu “Vuk sa Vol strita”, kao i Gezim Žerka, Ervin Bejleri i Dea Bajaziti.

I dok domaća “Besa 2” započinje svoj život na našim malim ekranima, šuška se da bi i arapska verzija mogla da dobije drugi ciklus. Tamošnja verzija, pod imenom “Krvna zakletva”, adaptacija je originalne ideje Srđana Šapera, i u 10 epizoda prati sudbine Sirijaca i Libanaca. Budući da je prema podacima produkcije privukla stotine miliona gledalaca, “Besa” ima predispozicije da i drugom sezonom izađe van granica Srbije.

“Besa” je jedina domaća serija po kojoj je snimljen rimejk za arapsko govorno područje. Trenutno se sa još nekim zemljama pregovara o prodaji prava na snimanje.

BONUS VIDEO UBICE MOG OCA 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Adrenalin

Izvor filmitv.rs / TV novosti

Advertisement