Connect with us

Domaći film

POTVRĐENO! Snima se film “Nedelja” o životu Džeja Ramadanovskog! Ko će da glumi pokojnog pevača?

Film „Nedelja“ biće veliki bioskopski hit – poručuju iz Filmskog centra Srbije

Published

on

Posle Tome Zdravkovića, svoj film dobiće i popularni folk pevač Džej Ramadanovski, koji je iznenada preminuo pre godinu dana. Film „Nedelja“ baviće se životom jednog od najvećih estradnih imena devedesetih godina.

Filmski centar Srbije objavio je juče rezultate konkursa za sufinansiranje dugometražnih igranih filmova. UO FCS usvojio je predlog komisije (Vladimir Kecmanović, Nikolina Zečević, Dragan Jeličić, Dragan Marinković i Igor Onič) o dodeli finansijskih sredstava za pet budućih igranih filmova, među kojima je i biografska priča o nedavno preminulom pevaču Džeju.

Film „Nedelja“, po scenariju Stefana Boškovića i u režiji Nemanje Ćeranića, FCS će sufinansirati sa 20 miliona dinara (oko 170.000 evra).

– Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti sa kojom je bio prinuđen da se suočava, ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspešnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude – naglašava – navodi se, pored ostalog, u obrazloženju članova komisije koji predviđaju da je reč o potencijalnom bioskopskom hitu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement