Connect with us

Domaći film

TOMA ubedljivo gledaniji od “Južnog vetra”, a biće i od “Zone Zamfirove”? Evo koliko ljudi je pogledalo film!

Rekord koji je postavio prvi deo “Južnog vetra” oborio je “Toma”, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu

Published

on

“Koliko sećanja staje u pesmu i koje su pesme veće od života” – poželelo je da otkrije više od milion gledalaca filma “Toma” i to za samo dva i po meseca prikazivanja.

Ovakvim rekordom film “Toma”, reditelja Dragana Bjelogrlića, koji sa Željkom Joksimovićem potpisuje produkciju, postao je najgledaniji film novije domaće kinematografije.

Od svečane beogradske premijere do danas, javnost u regionu je brujala o ovom biografskom filmu, informacije iz života najvećeg jugoslovenskog boema postale su najčitanije u tradicionalnim medijima, baš kao i na društvenim mrežama, a fenomen “Toma” dodatno je bio ispraćen ogromnom popularnošću pesme “Ponoć”, koju je producent i kompozitor Željko Joksimović specijalno komponovao za ovaj film, a koja danas broji 14 miliona pregleda na Youtube kanalu.

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa 35.000 posetilaca.

Ostvarenje “Toma” prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali i glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, baš kao i Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

“Toma” je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić, Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Aleksandar Kujučev

Advertisement