Connect with us

Domaće serije

Crna svadba: Predrag Bjelac otkriva kada stiže 2. sezona i šta će biti sa ocem Ilarionom

Ko je otac Ilarion, koga tumači Predrag Bjelac, i hoće li uspeti da spase Natašu i njenu ćerku od zlih sila?

Published

on

Predrag Bjelac je u dosadašnjoj karijeri, u filmovima i serijama, igrao čak šest puta svešteno lice. Međutim, uloga oca Ilariona u seriji “Crna svadba”, moglo bi se reći da je kod publike izazvala najveću pažnju. Posebno što se radi o misterioznom crkvenom velikodostojniku o kojem se malo zna.

– Učestvovao sam u projektu, čitao dva puta kompletan scenario, ali sam iskreno oduševljen. “Crna svadba” izgleda apsolutno svetski i može da parira svim inostranim serijama savršenim vizuelnim komponentama, minucioznom režijom, efektima i muzikom. Glumci su neverovatni, ostvarili su dostignuća koja su kruna njihovih karijera. Od Slavka Štimca, Uliksa Fehmijua i Filipa Đurića do maestralnog Svetozara Cvetkovića i savršene Ljiljane Blagojević. Jelena Đokić i ja smo tek u poslednjoj epizodi krunisali svoje uloge.

Na pitanje kako je bilo snimati kulminaciju poslednje epizode, crkvenu scenu koju je podelio sa Jelenom Đokić, Predrag Bjelac odgovara:

– Teško ću moći to da vam prepričam. Posebno osećanje je kada igrate sveštenika. Čin monašenja Nataše morali smo da izvedemo vrlo pažljivo, da poštujemo sve crkvene kanone koji su poznati, da ne uvredimo nikoga, pa ni sveštenstvo. Pokušao sam da nađem konsultante, ali, nažalost, nisam naišao na razumevanje. Osetljivi su po tom pitanju i žele da studiozno provere sve pre nego što se uključe u proces.

Predrag Bjelac misli da je upravo misterija, koja obavija i crkvu i magiju, doprinela atraktivnosti serije.

– Nisam tu crkvu doživeo kao ovu našu, srpsku pravoslavnu, nego kao još jednu organizaciju koja ima svojih mana, problema, nedoumica. Pokušao sam kritički da se postavim prema tome, jer moj lik je sve samo nije pozitivan. On je, da ga tako nazovemo, šef državne bezbednosti u okviru crkve, nekakav kardinal Rišelje ili nešto tome slično. Vrlo je teško, nezahvalno i kao na ivici leda igrati takav lik verodostojno, da ga odbranim, a da nikog preterano ne uvredim.

Jedan junak serije tvrdi da nedostatak empatije pomaže zlu da pobedi dobro. Naš proslavljeni glumac kaže da i sam primećujete manjak saosećanja i u stvarnosti:

– Živim na Novom Beogradu, gde ima puno prostora i mnogo parkova, i svakodnevno srećem ogroman broj ljudi koji imaju pse. Najednom su psi postali bolji prijatelji ljudima nego drugi ljudi. To je naizgled banalan, ali vrlo jasan pokazatelj da se otuđujemo, da više ne verujemo jedni drugima i da se ne volimo kao pre. Ali, “Crna svadba” je, ipak, fikcija, i samo je inspirisana događajem od pre desetak godina. Njena snaga je u tome što se prepliću razne priče. Imamo sukob državne bezbednosti i policije, njihov odnos prema crkvi, narodna verovanja i običaje, elemente vlaške magije… “Crna svadba” je izuzetno originalna u našem autentičnom folklornom izrazu – ističe Predrag Bjelac.

O drugoj sezoni se uveliko priča, a evo šta glumac kaže o tome:

– Ne znam tačno kada ćemo raditi drugu sezonu, ali producentska kuća “Fajerflaj” je sigurno ima u planu. Imam čak i obećanje da će moja uloga biti još značajnija.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Firefly

Izvor: filmitv.rs/TVnovosti

Advertisement