Connect with us

Domaće serije

“Kalkanski krugovi” i “Crna svadba”: Otkrivamo kada stižu nove epizode

Autori uveliko rade na drugoj sezoni obe triler drame sa elementima horora

Published

on

Serije “Kalkanski krugovi” i “Crna svadba”, koje su na domaće TV nebo donele triler sa elementima horora, zbog velikog uspeha obnovljene su za drugu sezonu. To pokazuje i nedavno istraživanje internet pretraživača Google, gde su se obe serije produkcije “Firefly” upisale na listu TOP 10 najpretraživanijih pojmova u Srbiji.

– Drago nam je da su “Crna svadba” i “Kalkanski krugovi” najtraženiji pojmovi. To pokazuje koliko su serije postale popularne i u Srbiji. Kada neka priča zaintrigira publiku, ona želi da sazna više o tom svetu i putem drugih medija, kao što su društvene mreže. Danas je u popularnoj kulturi veliki uticaj TV serija – rekao je Boban Jevtić, kreativni direktor “Firefly” produkcije.

Oba projekta trebalo bi sledeće godine da dobiju nastavak. Prvo ćemo gledati “Kalkanske krugove”, čije snimanje je najavljeno u prvoj polovini sledeće godine.

Da je serija “Kalkanski krugovi” odlično prošla kod publike, potvrđuje i njen režiser Milan Karadžić.

– Drago mi je da je tako, jer smo se namučili. Nekoliko puta smo prolongirali snimanje zbog korone. Puno sam radio u životu, ali nikada nisam dobio toliko čestitki i pohvala – kaže Karadžić, dodajući da su se on i pisac Đorđe Milosavljević bavili tri godine ovom pričom. – U početku je bila žanrovski drugačija i imala je drugu strukturu. Postojala je ideja da bude telenovela, da bude duža serija, ali stvari su se promenile. Đorđe je baš trenutno u tome. Pročitao sam prvu epizodu nove, druge sezone “Kalkanski krugovi” i oduševljen sam.

– Ima toliko uzbuđenja, napetosti i, ono najintrigantnije – misterije, bajkovitosti, elemente horora, što je i teralo publiku da čeka i nagađa. Direktor fotografije, Dušan Ivanović, jedan je od najzaslužnijih za uspeh serije. Upravo zbog korone i odlaganja koja smo imali, Dušan i ja smo pripremali svaki kadar i knjigu snimanja. Sad smo mnogo sigurniji jer imamo spremne objekte i priču. Đorđe će završiti novih 10 epizoda do januara, kako je dogovoreno, a posle će producenti odlučiti o snimanju – otkriva Milan Karadžić.

Kalkanski krugovi: Koga od glumaca gledamo u nastavku?

Reditelj kaže da će se potruditi da održi glavne glumce na okupu, među kojima su Žarko Laušević, Ivana Zečević, Vojin Ćetković, Nataša Ninković i Nina Janković.

– Radnja se dešava godinu dana kasnije i važno je održati kontinuitet zbog nastavka priče. Biće vrlo interesantnih i iznenađujućih momenata upravo i za glumce. Veoma mi se dopada što je Đorđe neke stvari drastično okrenuo na glavu. Naravno, već postoje novi likovi i svi će biti jako interesantni, ali neću ni da pričam previše o tome dok ne budu gotove sve sledeće epizode.

Glumačkoj ekipi pridružiće se Vesna Trivalić, koja će glumiti famoznu Magdalenu.

– Vesna Trivalić je već Magdalena. Vesna je bila u seriji, ali samo na slici. Da bi Žarko i Vesna na slici bili mladi par, tražili smo njene fotografije od pre 20 godina, koje nam je Vesna slala iz Dubaija. Magdalena je starija Verina sestra, koju igra Nataša Ninković, i ćerka Gordane, koju tumači Vesna Čipčić. Ta žena je ostavila Velibora, koga igra Žarko Laušević, i to će sad biti jako uzbudljiva priča. Iz njihovog incestuidnog braka rođen je njihov sin – Mačji smeh. Biće tu svega – završava Karadžić.

BONUS VIDEO Aleks Igo – Nova krimi-drama samo na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Izvor filmitv.rs / TVnovosti / Kurir

Advertisement