Connect with us

Top Story

EVROVIZIJA 2022: Evo ko će predstavljati SRBIJU u ITALIJI sledeće godine!

NJU niko nije očekivao!

Published

on

Evrovizija 2022. dolazi tek  za pola godine, a uzbuđenje već počinje. Kako prenose domaći mediji 1. decembra završene su prijave za srpskog predstavnika za naredni Eurosong. Ove godine našeg predstavnika biramo na takmičenju „Pesma Evrovizije„, a među prijavljenim kandidatima, za promenu u odnosu na nadmetanja prethodnih godina, ima najviše javnosti poznatih ličnosti, koje su već ostvarile zavidnu karijeru.

Na adresu Muzičke redakcije RTS-a, u Takovskoj 10 stiglo je oko 150 kompozicija koje ispunjavaju uslove konkursa i ušle su u izbor RTS-ovog takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Pesme su poslali: Sara Jo, Angelina, Goca Tržan, Igor Simić, kao i Dušan Svilar čiju pesmu je radio Bajaga. Pretpostavlja se da ima još izvođača koji su poznati na našoj muzičkoj sceni, ali se njihova imena čuvaju u tajnosti, a ovo je samo deo dugačkog spiska. Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a najavila je da će u narednih desetak dana stručna komisija, koju čine muzički urednici RTS-a preslušati sve kompozicije koje su ispunile uslove iz konkursa.

Nakon toga, izbor će biti sužen na pesme koje će se takmičiti u televizijskom šou programu, od kojih će najbolja predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. u Italiji u Torinu. Detalje o takmičenju znaćemo početkom naredne godine, a broj učesnika zavisiće od kvaliteta pristiglih prijava, objasnila je Kovačevićeva.

 

BONUS VIDEO Aleks Igo – Nova krimi-drama samo na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor filmitv.rs/Blic

Advertisement