Connect with us

Emisije

“Pesma Evrovizije 2022”: Saznajte SVE O FINALU! Evo pod kojim brojem nastupa KONSTRAKTA

Može li Srbija do pobede?

Published

on

Pesma-Evrovizije-Finale

U subotu, 14. maja, u 21 čas, na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu iz Torina, gledamo finale 66. takmičenja – “Pesma Evrovizije 2022”.

Nakon uzbudljivih i upečatljivih nastupa zemalja učesnica u oba polufinala, za prestižnu nagradu trofej Evrovizije, u finalu će se takmičiti 25 izvođača.

Predstavnica Srbije, Ana Đurić Кonstrakta nastupiće pod rednim brojem 24, sa numerom “In corpore sano”, koja će ujedno biti i jedini predstavnik sa prostora bivše Jugoslavije na ovom takmičenju.

Prema propozicijama takmičenja, automatski su se plasirali članovi takozvane “Velike petorke” – Nemačka, Španija, Velika Britanija, Francuska i domaćin Italija. Oni će svoje numere pred publikom u areni “Pala Olimpiko” izvesti prvi put u celosti u subotu.

U finalu najvećeg svetskog muzičkog spektakla, gledaćemo i slušati ostale predstavnike: Litvanije, Švajcarske, Ukrajine, Holandije, Moldavije, Portugalije, Islanda, Grčke, Norveške, Jermenije, Belgije, Češke, Azarbejdžana, Srbije, Poljske, Finske, Estonije, Australije, Švedska i Rumunije.

Direktan prenos finala “Pesma Evrovizije 2022” pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement