Connect with us

Domaće serije

ODLOŽENO snimanje serije DARA IZ JASENOVCA! Evo i zbog čega i kada ćemo je gledati

Glavne uloge u seriji igraju Mirjana Karanović i Ljubomir Bandović

Published

on

“Dara iz Jasenovca”, potresna priča o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac, nakon filma koji je potresao javnost dobiće i epilog u vidu TV serije. Mada je autor i reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio da će se serija “Dara iz Jasenovca” baviti i periodom “Oluje” – od toga je, u međuvremenu, odustao, a sada je otkrio i ko će se u seriji naći u glavnim ulogama.

– Razmišljao sam o “Oluji”, ali sam odustao. “Oluja” bi na ovu “Daru”, koja počinje zbegom, bila zbeg na zbeg – rekao je Gaga Antonijević, dodajući da će serija “Dara iz Jasenovca” otvoriti susret Dare i Bude pedeset godina kasnije. – Ljubomir Bandović će igrati Budu, a Mirjana Karanović će igrati Daru. Veoma sam uzbuđen što ću režirati, scenario je odličan, a njih dvoje su genijalni glumci.

– Radio sam sa oboma ranije, i znam da je tu nebo granica. Biće to sjajno otvaranje kojim će se zaokružiti taj ciklus. Znamo da su neka deca preživela, ali i da su braća i sestre bili razdvojeni, poslati po hrvatskim kućama, pokatoličeni… Mnogi od njih se više nikada nisu sreli, iako su preživeli. Neki jesu, ustanovili su ko su i odakle su, a neki se traže do današnjeg dana. Zato mi je važno da se ciklus zatvori, da njih dvoje na kraju odlaze, ali ne znamo koja im je sudbina – rekao je Antonijević.

Mirjana Karanović nije imala nedoumice kada joj je ponuđeno da igra Daru, te da je ona predložila Ljubomira Bandovića za ulogu Bude.

– Moja Dara je iz devedesetih godina. Njenog brata igra Ljubomir Bandović. Jedino njega sam videla u toj ulozi. Kada me je Gaga pitao ko bi mogao da glumi Budu, rekla sam mu da postoji samo jedan glumac za tu ulogu, a to je Ljuba Bandović, i da nema šta da razmišlja. Ljuba i ja smo radili u pozorištu “Fedrinu ljubav” i sada u “Advokadu”. On je fenomenalan glumac koji ide ka vrhuncu svoje karijere i nadam se da će to da traje – rekla je Mira, dodajući da je snimanje serije odloženo.

Prva klapa je bila najavljena za sredinu oktobra, a premijera serije na Božić 2022. Međutim, došlo je do promene.

– Snimanje je pomereno za februar iz tehničkih razloga. Mnogo se snima, pa se teško pravi raspored snimanja – rekla je Mirjana Karanović.

Emitovanje serije bi trebalo da bude krajem proleća ili na jesen sledeće godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor: filmitv.rs / K1 / Novosti

Advertisement