Connect with us

Domaće serije

RECENZIJA NOVOGODIŠNJI PROGRAM 2022: Teror za oči, uši i sva druga čula! KO ovu dramu režira (I PLAĆA)?

Teror za oči, uši i sva druga čula od strane najvećih estradnih diva…

Published

on

Nova Godina 2022 Ceca Jelena Karleuša

Srećna nova 2022. godina! Pre svega! Kako drugačije započeti tekst o novih uzbudljivih, nepredvidljivih i motivišućih 12 meseci nego čestitkom svim našim čitaocima što su pregurali prethodnih 12, koji su, priznaćete – bili ravni svim biblijskim pošastima. Od 7 godine gladi, komaraca, skakavaca, žaba, i svega ostalog što Egipćani, a ni mi sami nismo mogli usniti da će nam se obrušiti na glavu.

Za Egipćane je jasno. Oni su se zamerili Izraelcima što im nisu dali slobodu. Pravo pitanje je kome smo mi ovom koronom plaćali ceh? I taman što smo pomislili da je naših 12 meseci pomora isteklo i da bismo se u 2022. mogli ponadati svetlu na kraju tunela, usledila je Sodoma i Gomora zvana “NOVOGODIŠNJI TV PROGRAM”.

Da je nekim slučajem u doba drevnih Egipćana postojala televizija, Bog ne bi uopšte imao potrebu da se toliko muči sa osmišljevanjem pošasti kojima bi izvršio pritisak. Egipat bi odustao već uz uvodne tonove kojima je 31. decembra zvezda večeri ispred Narodne skupštine Republike Srbije, pred oko 10 do 50 neodređenih hiljada okupljenih, izneartikulisala ono što joj je poput oblaka skakavaca izletelo iz grla najavivši spektakl koji su svi zapamtili.

Ukratko, to je bio utisak gotovo celokupnog novogodišnjeg programa koji su nam za to veče pripremile skoro pa sve televizije. I ako je suditi prema onome što nas je uvelo u 2022. sprem’te se – biće džombav put do 2023. A sada da se pozabavimo detaljima.

Nova godina – Jelena Karleuša

Veče ispred skupštine bilo je kombinacija svega i svačega. Uz jedno veliko pitanje – zašto? Šta se time želi postići? Imitacija normalnog života? Svesno kršenje svih mogućih pravila koja su postavljana tokom prethodne dve godine? Zbog čijih interesa? Svako ko je preživeo pakao korone te večeri „pljunut“ je u lice. Baš kao i svako ko je nekoga izgubio zbog te korone. Ali nećemo se baviti previše koronom. Nova godina je bitna i želimo da u 2022. ova tema više ne bude aktuelna. Fokusirajmo se na program.

Trio Marija Šerifović, Sara Jo i JK uveli su Srbiju u 2022. svaka na svoj način. Pomalo bledunjavo, opšti je utisak, a najsnažniji momenat večeri svakako je bio nastup Marije Šerifović koja je dala svoj vokalni maksimum.

Sa druge strane, ono što se čekalo bio je nastup Jelene Karleuše koja je ovaj koncert i sama najavila kao ostvarenje njene najveće želje. Ako bi se ostvarenjem želje mogla nazvati potpuna audio-vizualno-plesna desinhronizacija svakog segmenta njenog performansa uključujući i petominutno odbrojavanje do 2022. koje u istoriji odbrojavanja nije trajalo duže, a ni zvučalo besmislenije.

Generalno, utisak je da je celokupan deo sa performansom u koji je JK uložila hiljade evra (ako je uložila ona, a ne građani) bio nepotreban, jer je na publiku imao efekat “Tihog ubice”. Publika se raspomamila tek kad je iza ponoći zavesa spuštena, a Karleuša na sceni ostala sama sa trubačima. Što za zaključak, po Karleušu, nažalost, fatalan, ima to – da su za pravi šou, ipak, potrebni pevačica, orkestar i tri sijalice.

Utisak večeri za nas bio je momenat koji se čuo tokom prenosa uživo kada je Karleuša, obraćajući se publici u zanosu izgovorila: “Da bi ovo veče bilo savršeno treba nam…”, a u tom trenutku iz publike začulo se – Ceca!

Nova godina – Ceca

Međutim, i oni koji su očekivali da će Ceca i njen podmladak na Pinku učiniti spektakl koji će pomračiti pomrčinu pred skupštinom – prevarili su se. Šou “Ceca i Anastasija” vapio je za rediteljem, direktorom fotografije, producentom, a ako su sve to i imale, e onda je vapio za time da ta ekipa bude promenjena i dovedena druga. Ona koja je devedesetih godina od Cece stvorila DIVU čija fama živi i danas. A na naše oči, zahvaljujući ovakvim novogodišnjim programima umire. Jer Ceca se vara ako misli da nije monotonija, ono što je ubija…

Jedini istinski kvalitetan program bio je onaj koji nam je u novogodišnjoj noći ponudio Javni servis. RTS-u treba odati priznanje na velelepnosti zamisli, ideje i realizacije, kao i na tome što smo pred kamerama i sa mikrofonom u ruci, kako je krenulo sa ovom koronom, možda i poslednji put videli najveće i najstarije muzičke zvezde ovih prostora.

NOVA GODINA – ZAKLJUČAK!

Siže – da nije RTS-a da izvuče prosek, sećanje na Novogodišnji program 2022. bilo bi više trauma nego užitak, a mi se pitamo da li je će nam 12 meseci doneti dovoljno snage da potisnemo sva TV sećanja iz najluđe noći? Ili ćemo narednih 12 meseci biti još luđi i dočekati da se Sodoma i Gomora Jece i Cece ponovo obruše na nas. Da nas ne shvatite pogrešno – ne smetaju nama njihovi nastupi, nego otaljavanje posla koji se kasnije naziva spektaklom. E, to je pošast koje se naše Dive moraju rešiti u 2022. Jer samo jedne večeri tokom 12 meseci i od najveće zvezde na svetu postoji veća. Ime joj je Nova godina. I te večeri, publika ne želi vaš spektakl, već samo da ih dobro zabavite i učinite da sve brige ovog sveta makar na noć nestanu. Vi ste nebitne. Publika se pita.

 

BONUS VIDEO Aleks Igo – Nova krimi-drama samo na kanalu FOX CRIME

 

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Instagram

Izvor FILM I TV

Continue Reading
Advertisement