Connect with us

Domaće serije

Igra sudbine: I Doda ODLAZI! Evo u kojoj seriji ćemo gledati Milorada Damjanovića

Ovo je pravi razlog zašto je glumac rekao “ne” trećoj sezoni popularne sapunice

Published

on

Milorad-Miki-Damjanovic

Glumac Milorad Miki Damjanović, koji je glumačku karijeru pre svega gradio u pozorištu, napravio je veliku pauzu na malom ekranu. Posle pune decenije od sitkoma “Kuku Vasa”, pre dve godine zaigrao je u telenoveli “Tate”. Gledali smo ga kao inspektora Radića, a onda se u drugoj sezoni pridružio ekipi sapunice “Igra sudbine”.

– Dugo nisam radio na televiziji, jer je to bio moj izbor. Nije da nisam imao pozive, ali sve su to bile male stvari, a ja sam čekao trenutak kada ću da dobijem nešto veliko. Nisam želeo da prihvatam epizodu, dve, zato što mi je bilo lepo što sam gradio sebe kao glumca u pozorištu. Bio sam spreman na to da mi se više nikada ne dogodi TV uloga, a da budem zadovoljan i srećan glumac – rekao je Milorad Miki Damjanović.

Rad u popularnim serijama, kako kaže, uticalo je na to da kao glumac počne brže da misli. Iz svakodnevnih snimanja po 12 sati, obaveze da sa naučenim tekstom dođe na set i ekranizacije scena koje nisu hronološki poređane, mnogo toga je naučio.

– Iako je reč o hiperprodukciji, glumac, ako je dovoljno samokritičan, ima prostora da “hvata” svaku grešku koju je napravio. U pozorištu to ne može da se oseti. Može da mu sugeriše kolega, ili da zaključi šta prolazi a šta ne kod publike, pa da to vremenom ispravi. Na televiziji za to nema vremana, posebno u velikim i brzim produkcijama. Ako ne gledaš sebe i ne želiš da primetiš svoju grešku, ti ćeš da je praviš do kraja snimanja te serije, pa i u sledećoj TV ulozi. Glumac tačno zna kada vidi sebe da li je “fulao” ili je odigrao tačno – poručuje Damjanović.

Pozorište je njegova najveća ljubav, ali u prethodne dve godine stigao je samo jednu premijeru da odigra. Mada ga nećemo gledati u trećoj sezoni serije “Igra sudbine”, Miki poručuje da ćemo nastaviti da ga gledamo na malom ekranu u novoj sapunici.

– Dobio sam poziv da se pridružim ekipi serije “Kolo sreće” i jednu fantastičnu ulogu, kakvu do sada nisam igrao. Biće različita od lika inspektora Radića iz serije “Tate” i Dode iz “Igre sudbine”. Ovo je nešto što je, čini mi se, najbliže meni i tome se jako radujem – rekao je Milorad Miki Damjanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Advertisement