Connect with us

Intervjui

Jelena Rakočević OTKRIVA da li će Elena iz serije “Kolo sreće” postati dobra! Iznenadićete se

Plavokosa glumica govori i da li joj je teško da snimi erotske scene sa kolegom Zlatkom Rakonjcem

Published

on

Jelena-Rakocevic-Kolo-srece

Godinu za nama, lepa glumica Jelena Rakočević sigurno će pamtiti i po svakodnevnim, dvanaestočasovnim snimanjima domaće telenovele “Kolo sreće”, u kojoj tumači lik prevarantkinje Silvije, odnosno, Elene, lažnog lajfkouča. Krajem decembra, počelo je i snimanje druge sezone sitkoma “Aviondžije”, u kojem igra stjuardesu Vesnu Medić Medenu.

Letos je snimila američki film Slotherhouse (“Kuća lenjivca”), u kome igra policajku. Ponosna je i na ulogu (igra na srpskom i engleskom jeziku), u nemačko-srpskom filmu Open cage, za koju je dobila nagradu na Filmskim susretima u Nišu. I dok joj se smeši još jedan angažman, o kome zasad ne može da govori, Jelena će i dalje provoditi više vremena na setovima, nego sa porodicom.

– Na setu “Kola sreće”, osećam se kao da smo neka velika ekskurzija. Ima nas mnogo, ali smo se divno uklopili i velika smo podrška jedni drugima, a to mnogo znači – priča junakinja filma “Mali Budo”, u kojem je kao rođena Podgoričanka sjajno dočarala simpatičnu devojku Stelu iz crnogorske prestonice.

– Pošto mi je blizak taj mentalitet i način humora, brzo sam se snašla. Mogu da transformišem dijalekat, vrlo lako.

Jelena Rakočević: Opravdavam Elenine poteze

Jelena Rakočević kaže da je raduje to što se trenutno snima veliki broj serija, jer smatra da svaka od njih nepogrešivo pronalazi put do svoje publike, pa tako i “Kolo sreće”:

– Telenovele imaju momenat “klifhengera”, koji publici daje utisak nedorečenog, te ih samim tim drži u neizvesnosti i vuče da nastave da gledaju. “Kolo sreće” je spoj klasične porodične serije na koju je naša publika navikla i ovog formata, koji trenutno uživa popularnost.

Na pitanje koje osobine je pronašla kod Elene, kako bi odbranila njen lik, Jelena odgovara:

– Mada nisam pristalica modernih, novonastalih zanimanja i uvek bih pre otišla kod psihoterapeuta, nego kod lajfkouča, moram da branim Elenin lik. To znači da opravdavam poteze koje ona bira, izbore koje pravi i načine na koje to radi. Elena bira svoje ponašanje i način na koji će Mari (Nela Mihailović) predstaviti neku situaciju, kao dobru ili lošu, u zavisnosti od svog interesa. Izazovnije mi je kada je odbrana lika teža, kada je ponašanje lika ekstremnije, u bilo kom smeru, dobrom ili lošem.

Poverenje je važno za ljubavne scene

Jelena Rakocevic Kolo sreće 79

Jelena Rakočević i Zlatko Rakonjac u seriji „Kolo sreće“

Partner u kadru joj je Zlatko Rakonjac (Petar, odnosno, Kosta), sa kojim se odlično uklopila, a zajedno imaju i erotske scene…

– Poznajemo se još sa Akademije. Postoji veliko poverenje između nas dvoje, dobro se pratimo i vrlo lepo osluškujemo, što je izuzetno važno u glumi. Odličan je glumac i još bolji saborac. Dogovorili smo se da izbrišemo svu sramotu koju osećamo u ljubavnim scenama i da radimo najbolje što možemo, tako da “Kolo sreće” mogu da prate gledaoci svih generacija.

Ima nečeg dirljivog u odnosu između Elene i Mare i gledaoci osećaju da njen lik ima emocije koje su negde duboko skrivene.

– Kao i svi mi, tako i likovi koje tumačimo imaju svoje pozitivne i negativne strane. Ništa nije crno ili belo. Prvi put ovako radim, da dobijam deo po deo scenarija, ali se vrlo dobro snalazim. Imam dovoljno informacija da vodim svoj lik, tako da mi ne smeta što ne znam šta će se desiti na kraju.

Kakav je njen odnos prema popularnosti?

– Nisam upisala glumu i počela da se bavim ovim poslom vođena popularnošću i time da budem poznata, već iz čiste ljubavi, igre i radosti koju ona donosi. Jer, igra je ono najlepše u glumi. Nemam odnos prema popularnosti, niti da smo mi glumci nešto posebno, a i pitanje je šta znači biti poznat u Srbiji, jer, poznati su i učesnici rijalitija. U intervjuima, publika može da oseti i našu pravu stranu, jer ako bi me ljudi gledali trenutno kroz Silviju, nagrabusila bih. Moj profesor Ljuboslav Majer, na Akademiji nam je stalno govorio da nikada ne potcenjujemo publiku.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Prva

Izvor Novosti

Advertisement