Connect with us

Domaći film

Prvi SRPSKI FILM stiže na NETFLIX za 7 dana! A evo i o kom VELIKOM HITU je REČU!

Nisu „Senke nad Balkanom“, ali jeste…

Published

on

Netflix

Film „Nečista krv-greh predaka“ u režiji Milutina Petrovića biće prvo ostvarenje na srpskom jeziku koji će se naći na najvećoj filmskoj platformi Netflix. Ovo su na svojim instagram profilima potvrdile glumica Anđela Jovanović koja u seriji tumači lik Tašane, kao i produkcija „This and That“ koja uz RTS stoji iza ovog projekta.

– Uskoro „Nečista krv“ na Netflixu! Velika mi je čast što će naš voljeni film biti prvi film na srpskom jeziku koji će biti na najvećoj filmskoj platformi. Preponosna sam na ceo tim koji je vredno radio na ovako važnom projektu za našu kinematografiju. Velika stvar, bravo ljudi! – navela je Jovanovićeva.

 

Nakon velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Greh predaka“ (Bad Blood), u režiji Milutina Petrovića i produkciji This and That productions, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije NETFLIX. Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio NETFLIX. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine na ovoj platformi.

„Ugovor koji smo potpisali (This and That productions i NETFLIX), zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“, izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen ispred This and That production i dodala: „sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput NETFLIX-a.“

„Prilikom rada na ovom projektu odgovornost je bila velika, jer smo na platno želeli da prenesemo likove koje je pre više od jednog veka napisao čuveni Bora Stanković, a pre skoro pola veka u filmske junake oblikovao veliki Voja Nanović. Imajući u vidu sve to, ovaj ugovor o emitovanju na NETFLIX-u vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna”, izjavila je Snežana ispred This and That produkcije koja se zahvalila Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije na podršci pri realizaciji filma.

Film “Nečista krv – Greh predaka” u bioskopima je pogledalo više 100,000 ljudi, a ovenčan je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/Internet

Advertisement