Connect with us

Domaće serije

Otkrivamo SVE o seriji SABLJA! Kad počinju snimanja i KO će glumiti ZORANA ĐINĐIĆA!

Da li će i SABLJA završiti na platformi Netflix?

Published

on

Nečista krv – greh predaka prvi je srpksi film koji je dospeo na najpoznatiju striming platformu na svetu, čuveni Netflix. Film je od 17. januara dostupan gledaocima u Jugoistočnoj Evropi i Turskoj, a hoćemo li i seriju „Nečista krv“ uskoro gledati na Netflixu, još nije poznato. Međutim, kako smo saznali, ovo nije jedini projekat produkcije This and That koji će se pojaviti na ovoj online platformi. U pripremi je i serija „Sablja“ o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića.

Ono što je zanimljivo u vezi sa „Sabljom“ jeste da će serija biti međunarodni projekat i da je nastala u okviru programa Midpoint u kom učešće u razvoju novih serija uzimaju predstavnici produkcije Netflix.

– Na ovoj seriji trenutno radimo Vladimir Tagić i ja. To je jako zahtevna tema i zato smo odlučili da scenario bude nešto na šta moramo da se oslonimo i da budemo njime jako zadovoljni kako bismo mogli da pređemo u sledeću fazu – produkcije. Jer hiperprodukcija, kojoj smo ovde svedoci, govori nam upravo suprotno – teži se da se što pre iz scenarija pređe dalje i tako se dešava da se mnoge velike teme zbog manjka strpljenja i zbog lažnog momentuma ispričaju prerano i traljavo. Zaista se trudimo da ovu priču ispričamo onako kako ona zaslužuje – poručuje Stanković.

– Oslanjamo se na brojnu relevantnu literaturu, izvore sa raznih strana, razgovaramo sa ljudima koji su istraživali političku scenu i klimu tog vremena. Nužno je da se ova kompleksna tema sagleda sa svih strana. Ono što je jako važno za ovu priču i scenario jeste što je od samog početka zamišljena kao internacionalna koprodukcija, i to je jedan od presedana za srpsku produkciju i u regionu. Kada god podelimo ovu temu i naš pristup njoj sa ljudima koji nisu iz Srbije ili regiona, nailazimo na snažne emocija i utiske i niko ne ostaje ravnodušan na ono što se Đinđiću dogodilo i na koji način. Sto se tiče glumačke podele, imamo neke ideje, ali još je rano da govorimo o tom aspektu serije. Sada nam je u fokusu rad na scenariju – istakao je reditelj Goran Stanković, dok je producentkinja Snežana (Penev) van Hauvelingen dodala da će akcenat za produkciju This and That 2022. biti na novim projektima.

– Sada kada smo se na neki način upisali na listu Netfliksovih produkcija, verujem da će nam to pomoći da bolje i lakše plasiramo naše buduće projekte, među kojima su TV serija „Sablja„, filmove „Majka Mara“ u režiji Mirjane Karanović, „EkskurzijaMiroslava Terzića i „OčenašGorana Stankovića – zaključuje Snežana.

LUCIFER – POPULARNA SERIJA USKORO NA KANALU FOX

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Vikipedija

Izvor Film i TV/Kurir

 

 

Advertisement