Connect with us

Domaće serije

TOP 5 domaćih serija koje ovog proleća stižu na RTS! Jedna će vas ODUŠEVITI! Evo i KOJA!

Ovog proleća na RTS očekuje nas barem 5 sjajnih naslova. Ali to nije sve!

Published

on

Močvara

Marko Novaković urednik je Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa na RTS već 12 godina. Kada smo prošle godine, negde u septembru razgovarali sa njim, najavili smo pregršt sjajnih naslova – “Močvara”, “Tajne vinove loze”, “Mama i tata se igraju rata”, “Kosti”, “Kamiondžije”… Niz serija potrajao bi još jedno tri reda. Ukratko, tada je na RTS pristigao rekordni broj premijernih epizoda. Jesen je za nama, a mi se pitamo šta je to što nam donose zima i proleće na RTS?

– Od serija u našoj produkciji tu su premijere nastavka savremene komedije “Kamiondžije doo”, kao i odlična melodrama-komedija “Bilo jednom u Srbiji”. Prikazaćemo i drugu sezonu veoma popularne porodične komedije “Junaci našeg doba”, kao i jednu izuzetnu dramsku mini-seriju “Područje bez signala”, već ovenčanu sa nekoliko međunarodnih nagrada. U prvoj polovini godine očekujemo na našem repertoaru i nove sezone kriminalističkih serija “Močvara” i “Klan”, kao i novu sezonu melodramske serije “Tajna vinove loze”.

MOČVARA

Nakon velikog uspeha koji je postigla prva sezona serije Močvara”, uigrana ekipa sa kreatorima serije Olegom Novkovićem i Milenom Marković na čelu, udružila je snage i u drugoj sezoni, koja će publici doneti još intrigantniju priču.

Novih 10 epizoda, koje će se stilski i vizuelno naslanjati na prvu sezonu, publici će doneti nove priče u kojoj inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan) istražuje niz okružnih ubistava, ali istovremeno otkriva tajnu vlastitog porekla. Inspektor Nikola Krsmanović dobija dostojno naslednika u liku Atile Varge koga tumači mladi vojvođanski glumac Robert Ožvar.

Radnja nove priče “Močvare” je smeštena u Senti, u naizgled idiličnom vojvođanskom mestu na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti. U novim epizodama publika će moći da vidi kako se inspektor Nikola menja i kako je spreman da prašta, kao i šta će se sa njim novo događati, a to sve mogu da budu ključna pitanja za razvoj nekih novih priča.

Pored osveženja u novim vojvođanskim glumcima, poput Roberta Ožvara, tu su i Miloš TimotijevićSonja Kolačarić i Marko Janketić.

Snimalo se na mnogim lokacijama: Senta, Čoka, Dolovo, Beograd, Pančevo, okolina Novog Sada, kao i na nekim lokacijama u Crnoj Gori – navodi se u saopštenju.

 

Junaci našeg doba 2

Junaci-naseg-doba-2-sezona

U nastavku ovog ostvarenja Siniše Pavića, produkcije Telekom Srbija i Košutnjak Film snimile su novih 20 epizoda, a publika će, pored dobro poznatih likova iz prve sezone, upoznati nekoliko novih i zanimljivih junaka.

Nastavak serije koja je za veoma kratko vreme osvojila simpatije publike, otkriće kako se će razvijati priča o sudbini porodice Čičanović. Hoće li novopečeni predsednik opštine Čičko uspeti da se suprotstavi beskrupuloznom šefu stranke Muziću. Ko je glavni junak Olginog romana i kakav je njen odnos sa izdavačem Bojanićem.

Međutim, u fokusu će biti i priče van porodice Čičanović, pa se očekuju i raspleti na temu velikog novca koji dospeva u Vrućkove ruke, da li će ga vratiti ili zadržati, kakav je njegov odnos sa bivšom devojkom. Na kakve će nove probleme naići Radojica i njegova kafana…

Na ova i još mnoga druga zanimljiva pitanja, odgovore će nam dati sjajna glumačka ekipa – Igor Đorđević, Mina Lazarević, Nenad Jezdić, Branko Cvejić, Svetlana Bojković, Vojin Ćetković, Isidora Građanin, Rade Maričić, Isidora Janković, Tijana Čurović, Dejan Lutkić, Eva Ras, Marija Vicković, Hadži Nenad Maričić, Branimir Brstina, Mima Karadžić, Radoslav Milenković, Katarina Žutić, Mirka Vasiljević i drugi.

Klan 2

Klan

Posle velikog uspeha prvog dela serije „Klan“, snima se nastavak popularnog krimi trilera! Nove epizode u režiji Slobodana Skerlića gledaćete sledeće godine na Prvom programu RTS-a.

Kada krimi grupe zarate zbog novca, pojedince jedino spasava stvaranje „Klana“. Uprkos preprekama, u nastavku pratimo uspon već dobro poznatog klana i napredovanje njegovih članova u kriminalnoj hijerarhiji.

Motivisani novcem i prestižom vođe klana – Šok i Paša usavršavaju svoje poslove. U drugom delu upoznajemo njihove slučajne i namerne saučesnike, ali i nove izvore zarade – otmice bogataša.

Radnja i likovi povereni su mladim glumcima koji će kroz uspone i padove donositi odluke posle kojih se sve menja.

Područje bez signala

Serija je nastala na temelju istoimenog romana Roberta Perišića, a scenario potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Snimana je u oktobru i novembru 2020. u Hrvatskoj, i ove godine u Finskoj i u Tunisu.

Područje bez signala je posveta radu koji je sve manje cenjen, radničkoj klasi koja nestaje, a najviše ‘malom’ čoveku koji se rve s vlastitim dilemama i emocijama. I izuzetno nam je drago da se serija u koju smo utkali puno truda i emocija ovako sjajno otvara svetu“, kaže Dalibor Matanić, reditelj serije.

Serija govori o dvojici Zagrepčana koji dolaze u zaboravljeni gradić s ciljem da ožive odavno propalu fabriku, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se  odavno ne proizvodi.

Seriju proizvodi zagrebačka „Kinorama“ u koprodukciji sa slovenačkom producentskom kućom „Perfo“, srpskom „Sense Production“ i finskom „Citizen Jane“. Finansirale su je Hrvatska radio-televizija i „Kreativna Europa“, a prava su unapred osigurali slovenačka televizija Pro Plus i Radio-televizija Srbije.

Tajne vinove loze 2

Tajne-vinove-loze-druga-sezona-Dragana-Micalovic

Kao što smo već pisali druga sezona prvenstveno će se baviti romansom Vuka i Vere. Međutim, biće dosta flešbekova. Videćemo kako je Vera izgledala kao šestogodišnja devojčica. Dragana Mićalović kao Verina majka već nas je raspametila. Upoznaćemo i Tadiju, Zoranovog, Vukovog i Anitinog dedu koga će u novom serijalu dočarati Miodrag Krstović.

Iako se činilo da se Jelena predala bez borbe, za ženu poput nje, to ipak, nije opcija. Uz pomoć Koste (Nikola Kojo) prijatelja njenog pokojnog oca i njegovog bivšeg partnera, Jelena će povratiti kontrolu nad svojim životom. I naravno, zakomplikovati Vukov i Verin uz pomoć svoje nove advokatice koju će nam u seriji dočarati Vanja Milačić.

Međutim, biće zanimljivo i u domu Smiljanića. Biće it u vremenskih putovanja. Videćemo Verine roditelje. Kao što smo već pisali, Verinu majku glumi Dragana Mićalović, dok će ulogu Verinog oca u mladosti dočarati glumac Lazar Nikolić.

LUCIFER – POPULARNA SERIJA USKORO NA KANALU FOX

Izvor Film i TV

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

 

Advertisement