Connect with us

Strane serije

U Srbiji se snima nova američka serija! Evo i koja!

Reč je o naučno-fantastičnoj drami koju potpisuje autor “Dana nezavisnosti”

Published

on

The-Ark-Srbija

Čuveni američki producent, scenarista i reditelj Din Devlin počeće u martu snimanje svoje nove SF serije u Srbiji – “The Ark”. Iako još nije poznata glumačka ekipa, zna se da je naručeno 12 epizoda.

I dok su glumci još nepoznati, Devlin je i te kako znan srpskoj publici. U filmskom svetu slovi za jednog od najboljih SF scenarista, proslavio se saradnjom sa velikim Rolandom Emerihom sa kojim je napisao i producirao hitove “Univerzalni vojnik” (njegov prvi scenario), “Dan nezavisnosti”, “Godzila”, “Zvezdana kapija”… Njegov rediteljski debi bio je poznati film katastrofe “Geostorm”, iz 2017, sa Džerardom Batlerom u glavnoj ulozi.

Radnja serije The Ark (čiji naslov aludira na biblijsku Nojevu barku) smeštena je 100 godina u budućnost kada su počele misije kolonizacije drugih planeta kao neophodnost da se obezbedi opstanak ljudske rase. Prva od ovih misija, na svemirskom brodu Ark One, suočiće se sa katastrofalnim događajem koji će izazvati ogromno razaranje i brojne ljudske žrtve. Budući da im je ostalo više od godinu dana pre nego što stignu do „svoje“ planete, posada mora da učini gotovo nemoguće da bi ostala na kursu i preživela, uprkos nedostatku životnih zaliha, ali i gubitku vođa ekspedicije.

Koautor i izvršni producent serije “The Ark” (uz Dina Devlina) je Džonatan Glasner, takođe poznato ime u filmskom svetu kao autor i reditelj najdugovečnije neprekidno prikazivane SF serije – “Zvezdana kapija SG-1”. Glasner je potom bio izvršni producent, scenarista i reditelj popularne serije “Istražitelji iz Majamija” sa legendarnim junakom Horejščom Kejnom, i reditelj druge franšize – “Istražitelji iz Njujorka”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / IMDb

Izvor Film i TV / Novosti

Continue Reading
Advertisement