Connect with us

Domaći film

Baća se seli u ŠABAC! Saznajte sve o novom filmu Miodraga Radonjića – INDIGO KRISTAL!

Indigo kristal novi je film koji kao reditelj potpisuje Luka Mihailović

Published

on

Miodrag Radonjić, ne najpoznatiji, ali svakako poznat i kao Baća iz hit filmskog serijala Miloša Avramovića Južni vetar počinje sa radom na filmu radnog naslova „Indigo kristal“ u kom će igrati glavnu ulogu, ali će film povog puta potpisati i kao producent. Film je diplomski rad mladog reditelja Luke Mihailovića, na čijem je scenariju on radio tri godine, a koji je sa velikim oduševljenjem prepustio u producentske ruke Radonjiću.

Ono što je specifično kada je reč o ovom filmu je to što će radnja biti smeštena u Šabac, a ne u Beograd što će, prema rečima reditelja, filmu dati potpuno novu atmosferu.

– Poslednje tri godine radim na tekstu za svoj diplomski film „Indigo Kristal“ čija produkcija počinje krajem godine u Šapcu. Nikada mi nije bila zamisao da se bavim kratkim filmom, pa koristim prvu moguću priliku da napravim taj dugi metar. Ovaj projekat se podigao na jedan viši nivo učešćem Miodraga Radonjića, koji je pored glavne uloge, na sebe preuzeo i teret produkcije. O samom projektu ne mogu još uvek mnogo da kažem, morate još malo ostati u neizvestosti. Kao rođeni Šapčanin odlučio sam da prvi film snimam u svom gradu gde mi je sve toliko poznato da samo mogu da se bavim svojim poslom, kao i da dam omaž svom gradu. Bitna stavka tu je i da je naša kinematografija, kao i sve ostalo, poprilično centralizovano u Srbiji, te je izmeštanje priče iz Beograda u neki drugi grad benefit u startu. Pored filma u planu su još i strip i muzički album koji će da budu stilski i žanrovski koherentni, pa se ovaj projekat može nazvati multimedijalnim – istakao je reditelj za Podrinske.

Denis Murić, Marko Novaković i Luka MIhailović u emisiji "Rani kadrovi" na RTS

Denis Murić, Marko Novaković i Luka MIhailović u emisiji „Rani kadrovi“ na RTS

Luka Mihailović, rođen je u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Upisao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti 2016. u klasi profesora Darka Bajića i paralelno sa studijama radio je na snimanjima reklama, spotova, serija i filmova, kako strane, tako i domaće produkcije. Pored projekata koje je sam pisao i režirao na fakultetu, koji su značajni za njegov rediteljski razvoj, Luka izdvaja rad na stranim serijama, jer je tu, kako kaže, sa najnižih pozicija u hijerarhiji uspeo sebi da definiše šta je zapravo set, šta funkcioniše, a šta ne.

Za vreme studija režirao je kratke igrane studentske filmove „Jedan poziv“, „Bambina“, „Šećer“ i „Ludi“.

Film „Ludi“, nastao po scenariju i u režiji Luke Mihailovića, je priča o jednoj generaciji. A sam pridev „ludi“, po enciklopediji, označava mentalno nestabilne, nepraktične, iracionalne, zanesene i opsesivne osobe. Uloge u filmu tumače Filip Stankovski, Denis Murić, Anita Ognjanović, Pavle Čemerikić, Iva Jovanović, Matija Lukač i Mikica Petronijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV/Kurir

Continue Reading
Advertisement