Connect with us

Komentar

IGRA SUDBINE 3: Hoće li publika Jokanoviću IKADA oprostiti BRKATU UNU? Šta nas čeka u nastavku?

Da li vam se dopala prva epizoda treće sezone?

Published

on

Igra sudbine Una (3)

Igra sudbine posle dugo čekanja i najavljivanja u petak 4. februara konačno je stigla sa famoznom trećom sezonom. Pred nama je novih 165 epizoda koje ćemo do 22. septembra ove godine gledati bez predaha.

Ako je suditi prema prvom nastavku trećeg ciklusa, u kom nam je u skoro dva sata objašnjeno šta se dogodilo tokom godine koju je ekipa Kanački-Ožegović i prijatelji preskočila u međuvremenu, obožavaoce omiljene porodične serije očekuje veliki zaokret u radnji. Za početak, moraće da se naviknu na to da „Igra sudbine“ više nije porodična serija u meri na koju su to neki navikli.

Ali da ne brzamo. Pred timom popularne serije bio je veliki izazov. Trebalo je premostiti razne sudbine, i sve konce ponovo uplesti u priču koja će nas voditi u neku novu priču što je i glavna poruka treće sezone. Zato, da saberemo, oduzmemo, podelimo, pomnožimo i na osnovu dobijenog rezultata procenimo gde nas je dovela prva epizoda nove sezone. Određivanje procenta zadovoljstva prvom epizodom prepustićemo vama u anketi u nastavku.

IGRA SUDBINE 3 – GDE SMO?

Kao što smo videli mnogo toga se promenilo već u prvoj epizodi. Upoznali smo sve nove likove – Galu Ždral, Zvrka, Lenku, Lukinu atraktivnu psihijatricu, Dobricu, Silvanu… Saznali smo i kakva je sudbina zadesila likove koji su odlučili da napuste seriju. Višnju je sa nerođenim detetom na pešačkom prelazu pregazio verovatno Komarac koji je nekom neobičnom igrom sudbine i dalje živ. Dijana Erski je posle afere i ljubavnog skandala sa Jamezdinom u magacinu glavom bez obzira pobegla iz zemlje, ali bruka ju je u vidu procurelih snimaka na internetu sustigla na kruzeru usred okeana.

Doda večita skitnica, sram ga bilo, odlučio je da napusti družinu i na kraju ipak okrene leđa svojoj drugarici Aditi. Može se reći da je najgore od svih prošla Una koja je posle porođaja „zakačila“ Kušingov sindrom, težak hormonalni poremećaj zbog kog je završila sa više od 100 kilograma, brkata i grbava.

Fanovi su prilično burno odreagovali na ovakav oproštaj od lika njihove miljenice, te su među komentarima u grupama i na stranicama rezervisanim za obožavaoce popularne serije na Fejsbuku i Instagramu oni pozitivni veoma retki. Većina se slaže u oceni da je makar ova junakinja mogla biti zamenjena novom glumicom.

Međutim, odluka autora serije je da u novu sezonu „Igra sudbine“ uđe sa novom pričom. U skladu sa tim stigli su i novi likovi koji su seriju na koju smo navikli tokom dve prethodne godine poveli u nekom neočekivanom pravcu. Tako će, kako se može zaključiti, serija mnogo više eksperimentisati sa seksualnim orijentacijama, moralnim izazovima koji su svakako sastavni deo života, a videćemo i mnogo novih sumnjivih likova koji će očigledno starim junacima tek zadati prave glavobolje.

Naša ocena je da je sa trećom sezonom „Igra sudbine“ zakoračila u novu eru. Prilično hrabro, smelo i sa velikim zamislima što pozdravljamo jer svaka promena donosi nešto dobro.

Ali u hrabrosti treba istrajati. Hoće li ova nova priča imati snage da izađe na crtu teškom zadatku koji je prvom epizodom sama sebi zadala? Da li će autori biti dovoljno hrabri da u slobodnijem pristupu koji su osmislili odu do kraja, pa da u toj hrabrosti vidimo i prvi gej poljubac ili čak strastveno vođenje ljubavi dva muškarca u jednoj domaćoj seriji, kad je već prihvatljiva scena u kojoj imamo čuvenu „trojku“ i međusobno milovanje dama po grudima? Možda je namera „Nove priče“ da pokrene niz socijalnih tabua o kojima bi trebalo otvorenije razgovarati i ukazati na problematiku u vezi sa njima?

Time bi „Igra sudbine“ zaista postala nova priča i donela nešto revolucionarno i drugačije na srpsku TV scenu. Jer odbegloj miljenici publike svako može docrtati brkove, dodati sto kilograma i nasaditi grbu na leđa. Čikamo „Igru sudbine“ da u nastavku zaista bude „Nova priča“. Spremni za nastavak? Mi jesmo i BUDNO MOTRIMO na svaki korak „Igre sudbine„.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Aleksandar Krstović/Prva

Izvor Film i TV

Advertisement