Connect with us

Domaće serije

IGRA SUDBINE Da li je Una Hristić kao miljenica publike zaslužila BOLJI KRAJ?

Gledaoci u šoku negoduju zbog Uninog novog lica

Published

on

Igra sudbine Una (9)

Igra sudbine ne bi bila najpopularnija i najduže emitovana domaća serija svih vremena da nije u stanju da sa svakom novom sezonom napravi pravi zemljotres i izazove reakciju publike koja će sve piplmetre naterati da eksplodiraju. Tako je bilo i ovog puta. Rejting i šer premijerne epizode treće sezone ozbiljno su se približili granici koju su nekada imale hit serije poput „Selo gori i baba se češlja“ i „Ranjeni orao„. A i odjek gledalaca i obožavaoca posle prvih sat i 40 minuta trećeg ciklusa je takav da se od prašine koja se digla još ne vidi prst pred okom.

A i zašto bi? Pa nije prikazana epizoda neke „karton“ sapunice, već najgledaniji TV program u poslednje dve godine. Malo prašine i uzburkane strasti sasvim su očekivan propratni efekat. Šta će se dogoditi kad se prašina slegne, pobesnelo more smiri, a „Igra sudbine“ vrati u svoj uobičajeni hod – to ćemo tek videti.

Una Hristić preživela HRISTOVE MUKE!

Najviše gungule izazvalo je rešenje scenariste Žarka Jokanovića za sudbinu jedne od omiljenih junakinja serije Une Hristić koja je, prema tvrdnjama gledalaca bila oličenje pravog primera smerne devojke, koje su retkost u današnje vreme. Upravo zbog toga Una, odnosno glumica Dragana Mićalović imala je armiju sledbenika koji su šokirani idejom da je njihova Una postala, kako to kažu – brkata džin devojka.

Zašto se Jokanović odlučio na ovakav korak, te je umesto da Unu na miran način razvede od Luke i zbog nepremostivih razlika u braku je pošalje sa detetom u Ameriku rešio da joj prišije bolest koja ju je psihički i fizički izobličila – to Žarko najbolje zna. Međutim, činjenica je da ovo rešenje za TV svet nije novo i toliko traumatično koliko ga je publika doživela.

Možda bi gledaoci ovakav postupak bolje razumeli ako bismo legendarnu Džoan Kolins upitali koliko je puta Aron Speling upokojio njenu Aleksis i celokupnu glavnu glumačku postavu čuvene „Dinastije“ svaki put kad bi tražili veći honorar ili mu se zamerili na neki drugi način. Spelingov metod je dobro poznata stvar u glumačkim krugovima, a izgleda da je i domaća kinematografija dobila svog Spelinga.

Publika trenutno besni na društvenim mrežama, ali naša ocena je da je ova oluja privremena, i da će se bura uskoro stišati. Preboleće fanovi Unu. Sasvim sigurno, dobar deo njih će se navići na nove junake i pomiriti sa činjenicom da „Igra sudbine“ živi neku novu priču. A od toga kakva će ta priča biti zavisi i kakav će biti uspeh najpopularnije serije u nastavku. Kada je o glumcima reč, možda bi trebalo da se naviknu na ideju da bi sutra mogli da se probude sa rogovima, jer izgleda da više nema nedodirljivih. Šoubiz ne prašta.

Nova IGRA SUDBINE, novo lice Une Hristić

Rizčno je tlo na koje je zakoračio Jokanović sa novom sezonom, jer su jedan detalj svi primetili. Druga sezona završila se sa osmesima, mogo ljubavi i pozitivne energije i po toj toplini ćemo pamtiti prvih 400 i kusur epizoda. Nova priča je drugačija. Provokativnija, eksplicitnija, za ukus publike možda previše intrigantna. Kako neki pišu – svi sve varaju, i svako svakome radi iza leđa. Hoće li nova priča privući i novu publiku – videćemo.

Do tada ostaje najvažnije pitanje – da li je lik Dragane Mićalović, Una Hristić, koja je bila sve osim sporedne junakinje, zaslužila drugačiju sudbinu od one koju je dobila?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Aleksandar Krstović/Prva

Izvor Film i TV

Advertisement