Connect with us

Intervjui

Marko Jovičić za FILM i TV otkriva stiže li IGRA SUDBINE 4! I koja mu je rola draža: Jamezdin ili REDITELJ?

Evo od koga zavisi hoćemo li gledati četvrtu sezonu

Published

on

Marko Jovičić Dimi

Igra sudbine u novim epizodama dobila je pojačanje u vidu novih likova, produkcije, ali i novog reditelja. Marko Jovičić Dimi staru dobru priču uvio je u novo rediteljsko ruho. Mada je i tokom prethodnih sezona „Igre sudbine“ povremeno radio sa druge strane kamera popularne serije, gledaoci su ga više znali kao Jamezdina nego kao reditelja. U razgovoru za naš portal Jovičić, koji je završio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti na klasi Ivane Vujić, a bavi se i glumom, produkcijom i muzikom, otkriva nam koja od dve uloge za njega predstavlja veću odgovornost, ali i veći izazov.

Kako izgleda biti reditelj na setu na kom je toliko ljudi. Nedavno smo, prilikom posete setu „Igre sudbine“, prisustvovali sceni u koju je bilo uključeno devetoro glumaca, a onda smo čuli da to i nije tako mnogo?
– Naravno da nije, već sam radio kao reditelj sa desetinama glumaca, u scenama na Adi, Slaviji, ispred hrama Svetog Save. Imam iskustva u tome, nije mi problem da režiram takve scene bilo da su u pozorištu, televiziji, serijama ili na otvorenom.

Šta su bili najveći izazovi za vas kao reditelja koji je preuzeo jedan tako popularan projekat?
– Najveći izazov bila mi je obaveza da ne “izgorim” u projektu, ali ceo život sam ili na daskama ili među velikim rediteljima naše pozorišne scene. Ja jesam dete pozorišta i ponosim se time.

Čime želite da ostavite pečat na trećoj sezoni “Igre sudbine”?


– Želeo bih da gledaoci ostanu uz male ekrane u vreme emitovanja serije. Znate, ipak postoji opasnost da dođe do zasićenja i da padne gledanost. Tu je ipak i Žarko, da tekstom obezbedi zanimljivost seriji.

Znamo iz ličnog iskustva koliko je teško sačuvati informacije o seriji (jer ih mi redovno tražimo). Fanovi su neumoljivi, kako ste do sada kao kasting direktor uspevali da držite sve konce u rukama?
– Nikom ne bih želeo da bude u mojoj koži u ulozi kasting direktora. Tu su stotine ljudi, poziva, logistika je izuzetno zahtevna.

Jamezdin ili reditelj? Koja od ove dve uloge vam je draža?
– Definitivno reditelj, ipak sam se školovao za to. Glumci jesu popularniji, ali reditelj je šef parade.

Po čemu ćemo zapamtiti treću sezonu serije i da li se razmišlja o nastavcima, možda nekim spinofovima?
– Sve to zavisi baš od toga da li će treća sezona uspeti da održi gledanost, a marketing će to odlučiti. Biće interesantno, dosta likova će doživeti zanimljive izmene.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Instagram

Advertisement