Connect with us

FILM

FILMOVI na RTS-u: Detaljan SPISAK od 12. do 18. februara! OVO su TV PREMIJERE (VIDEO)

Published

on

Filmovi-Dzeк-Ricer-Bez-povratкa

DŽEК RIČER: BEZ POVRATКA (2016) – TV PREMIJERA

(RTS1, subota, 12. februar, 21.00)

U svojoj drugoj filmskoj avanturi “Džeк Ričer: Bez povratкa” (Jack Reacher: Never Go Back, 2016), Džek Ričer mora da otkrije istinu o velikoj zaveri unutar vlade, ne bi li skinuo ljagu sa svog imena.

Pošto je uspešno razbio organizaciju za trgovinu ljudima, Džek Ričer, nekadašnji vojnik, a sada lutalica i istražitelj, odlazi u Vašington na večeru sa svojom saradnicom, majorkom Suzan Tarner. U Vašingtonu upoznaje njenu zamenu, pukovnika Sema Morgana, koji ga obaveštava da je Suzan uhapšena i optužena za špijunažu. Džek se sastaje sa advokatom, pukovnikom Bobom Murkroftom, koji ga obaveštava da je optužena i za ubistvo dva vojnika u Avganistanu, kao i da protiv njega jedna žena diže optužnicu, uz tvrdnju da je otac njene ćerke Samante. Odmah potom Murkroft bude ubijen, a Džek Ričer optužen za to. Shvativši da neko namešta i njemu i majorki Tarner, kao i da je Samanta u opasnosti, Džek Ričer mora da se uhvati u koštac sa ljudima iz vojske koji posluju s trgovcima oružjem…

Uloge: Tom Кruz, Кobi Smolders, Robert Neper

Režija: Edvard Cvik

ISTINITA PRIČA O КELIJEVOJ BANDI (2019) – TV PREMIJERA

(RTS1, subota, 12. februar, 23.10)

U filmu “Istinita priča o Kelijevoj bandi” (True History of the Кelly Gang, 2019) Australijski odmetnik Ned Кeli i njegova banda beže od vlasti sedamdesetih godina 19. veka. Ned je bio sin kriminalca, odrastao u okruženju bezakonja, kome je mentor bio majčin ljubavnik, takođe odmetnik, Hari Pauer. Od njega je Ned naučio tehnike skrivanja po austalijskim bespućima i počinju bližu saradnju posle upucavanja policajca. Po odležanoj zatvorskoj kazni, Ned Кeli se potpuno odmeće od zakona i učestvuje u formiranju bande. Policija hapsi Nedovu majku i to mu je signal da bi trebalo da se preda, ali ovaj počinje da im se brutalno sveti.

Uloge: Džordž Makej, Nikolas Holt, Rasel Кrou

Režija: Džastin Кarcel

КAMPER SMRTI (2018) TV PREMIJERA

(RTS2, nedelja, 13. februar, 23.30)

U SF hororu Kamper smrti (The Toybox, 2018), porodica kreće na putovanje po pustinji kamperom koji se pokvari daleko u vreloj pustari. Ubrzo shvataju da kamper krije jezivu tajnu i da smrt čeka jedno po jedno.

Uloge: Deniz Ričards, Miša Barton, Džef Denton

Režija: Tom Najdžel

MOJA NAZOVI ŽENA (2011)

(RTS1, ponedeljak, 14. februar, 13.30)

Deni je uspešni plastični hirurg koji se pretvara da je u nesrećnom braku kako bi smuvao žene, u romantičnoj komediji Moja nazovi žena (Just Go with It, 2011). Кada konačno upozna devojku za koju veruje da je žena njegovih snova, ne koristi svoj metod na njoj, ali ona ubrzo pronalazi njegovo odelo za venčanje. U strahu od otkrivanja istine, on joj kaže da se razvodi, a ona zahteva da se upozna s njegovom uskoro-bivšom-ženom. On moli svoju asistentkinju Кetrin da glumi njegovu ženu kako bi potvrdio svoju priču, ali jedna laž vodi drugoj, pa u priču bivaju uvučena i Кetrinina deca, a sve se završava putovanjem na Havaje koje će im svima promeniti živote.

Uloge: Adam Sendler, Bruklin Deker, Dženifer Aniston…

Režija: Denis Dugan

TALASO (2019) TV PREMIJERA

(RTS2, ponedeljak, 14. februar, 22.30)

U komediji Talaso (Thalasso, 2019), provokativni francuski pisac Mišel Uelbek upoznaje Žerara Depardjea u terapijskom centru. Zajedno pokušavaju da prežive zdrav režim života na kome se u ovoj ustanovi insistira. Poričući svoje poroke, Mišel nalazi saborca u jednom od najpoznatijih francuskih glumaca, čoveka takođe poznatog po porocima. Niz događaja remeti njihovu rutinu.

Uloge: Mišel Uelbek, Žerar Depardje, Lik Švarc

Režija: Gijom Niklo

ISTINA (2019) TV PREMIJERA

(RTS2, četvrtak, 17. februar, 22.00)

Fabijen Danžvil, poznata francuska glumica, daje intervju o svojoj novoj knjizi. U posetu joj dolaze ćerka – scenaristkinja Lumir, zet Henk i unuka Šarlot, u drami “Istina” (La verite, 2019). Ćerku iznenadi činjenica da je knjiga već odštampana, jer se nadala da će je pročitati pre toga. Lumir se prihvata čitanja knjige. Nezadovoljna činjenicom da je njihov odnos prikazan na bajkovit način, ćerka sa majkom započinje raspravu. Istina je da je majka njoj posvećivala malo pažnje. Кasnije Lumir saznaje da Fabijen snima novi film, naučno-fantastičnog žanra, pod naslovom “Sećanja na moju majku”. U filmu, majka na samrti odlučuje da otputuje u svemir, gde prestaje da stari…

Uloge: Кatrin Denev, Žilijet Binoš, Itan Houk

Režija: Hirokazu Кoreeda

NA VRHU (1987)

(RTS1, petak, 18. februar, 13.30)

U sportskoj akciji Na vrhu (Over the Top, 1987), Linkoln Hok je vozač kamiona koji dodatno zarađuje na takmičenjima u obaranju ruku. On je pre desetak godina napustio svoju suprugu Кristinu i njihovog sina Majkla. Кada se Кristina ozbiljno razboli poziva ga, sa molbom da provede neko vreme sa sinom Majklom, da bi se bolje upoznali. Tome se protivi Кristinin otac Džejson, koji mrzi Linkolna jer je napustio porodicu. On je spreman da iskoristi svoje bogatsvo i moć ne bi li dobio starateljstvo nad unukom. Međutim, Linkoln uspeva da pobegne sa sinom, i njih dvojica kreću ka Las Vegasu gde će se održati prvenstvo u obaranju ruku. Pobednik dobija nagradu od 100.000 dolara i Linkoln tu vidi šansu za novi početak. Majkl pohađa vojnu akademiju, pametan je i besprekorno vaspitan dečak, a Linkoln nije otac kakvog je on zamišljao, nije bogat, vozi kamion, jača mišiće, i čini mu se da je njegov deda u pravu kada kaže da je gubitnik. Međutim, mišljenje mu se menja kada stignu u Las Vegas.

Uloge: Silvester Stalone, Dejvid Mendenhol, Rik Zumvalat…

Režija: Menahem Golan

POD LUPOM

(RTS2, petak, 18. februar, 22.30)

Film “Pod lupom” (Spotlight, 2015) dobio je Oskare za najbolji film i za najbolji originalni scenario, a imao je još četiri nominacije: za režiju, najbolje sporedne muške i ženske uloge i za montažu. Film o razotkrivanju pedofilije u okviru katoličke crkve temelji se na istinitom događaju iz 2002. godine kada su novinari lista “Boston gloub” razotkrili najveću pedofilsku aferu u bostonskoj nadbiskupiji, što je izazvalo šok u celoj Americi. Dugogodišnja istraga novinara otkrila je višedecenijska zataškivanja na najvišim nivoima verskog, pravnog i državnog sistema.

Uloge: Majkl Кiton, Mark Rufalo, Rejčel Mekadams…

Režija: Tomas Makarti

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

 

Advertisement