Connect with us

Domaći film

Uloga Maraša iz filma “JUŽNI VETAR” pisana je za Igora Đorđevića! Evo zašto je nije odigrao

Na popularnu krimi sagu čekalo se više od 10 godina!

Published

on

Juzni-vetar-Igor-Djordjevic

Film “Južni vetar: Ubrzanje” do sada je pogledalo više od 700.000 ljudi. Trenutno se prikazuje u Bugarskoj, gde obara rekorde gledanosti.

U drugom delu filma Miloš Biković ponovo je zaigrao Maraša, ulogu koja ga je i proslavila, a reditelj ovog akcionog trilera za Hit otkriva da je ta rola zapravo bila namenjena Igoru Đorđeviću!

– Ideju za film počeli smo da razvijamo još 2008. godine. Tada je u planu bilo da Maraša igra Igor Đorđević, koji je u tom trenutku imao 31 godinu. Međutim, sve se razvuklo, pa je od ideje do početka snimanja filma prošlo skoro 10 godina, a u tom trenutku Igor je imao već 40 godina. Više nije imalo smisla da njega angažujemo jer je tu ulogu morao da igra mlad čovek… – priča reditelj Miloš Avramović.

Zato je odlučio da organizuje kasting za glavnog glumca:

– Za taj lik sam hteo najboljeg mogućeg glumca koji je u tom trenutku imao oko 30 godina. Pozvali smo na kasting sve glumce koji su dolazili u obzir, i to su uglavnom bili oni iz filma “Montevideo, Bog te video”. Za Maraša su u opticaju bili Vuk Kostić, Marko Janketić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić i mnogi drugi – priča reditelj i objašnjava kako je uloga na kraju ipak pripala Bikoviću:

– U početku Miloša uopšte nisam ni video u toj ulozi. Neko iz ekipe ga je pozvao na kasting, pokazao se kao ubedljivo najbolji izbor! Bio je bukvalno sve ono što smo tražili. Dao je Marašu tu neku dozu humanosti i to je bilo to!

Reditelj kaže da je bilo velikih poteškoća dok se film nije realizovao.

– Da nije bilo glumaca koji su bili spremni da rade besplatno ili za simbolične honorare, da nismo besplatno dobijali lokacije i deo opreme, film možda nikad ne bi ugledao svetlost dana. Svi su bili spremni da pomognu koliko god mogu – priča Avramović.

Film je postao veliki hit, pa je Biković ponovio svoju ulogu i u istoimenoj seriji, kao i drugom delu filma. A reditelj je već najavio i treći nastavak! Pored Bikovića, glavne uloge u “Južnom vetru 2” igraju i Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Facebook

Izvor Informer

Advertisement