Connect with us

FILM

Oskar 2022: Evo koji film je osvojio čak 12 nominacija!

Ceremonija dodele Oskara biće održana 27. marta u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu

Published

on

Oskar-2022

Film “Moć psa” (The Power of the Dog) novozelandske rediteljke Džejn Kempion sa Benediktom Kamberbačom u ulozi kauboja, vodi u trci za prestižnu nagradu Oskar 2022 sa ukupno 12 nominacija, saopštila je američka Akademije filmskih umetnosti i nauka, koja dodeljuje te filmske nagrade.

Mračni psihološki vestern dobio je nominacije u važnim kategorijama za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca i najbolje muške i ženske sporedne uloge.

Posle “Moćni pas” najviše nominacija je dobilo ostvarenje “Dina” (Dune) Denija Vilneva, ukupno 10. Po sedam nominacija dobili “Belfast” čuvenog Keneta Brane i rimejk mjuzikla “Priča sa zapadne strane” (West Side Story) takođe poznatog Stivena Spilberga. Brana i Spilberg su nominovani u kategoriji najbolje režije.

Ceremonija dodele Oskara biće održana 27. marta u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu. Film “Zemlja nomada” (Nomadland) rediteljke Kloi Žao pobednik je prošlogodišnje dodele Oskara. Ostvarenje je dobilo glavnu nagradu, Oskara za najbolji film, dok je rediteljka osvojila nagradu za najbolju režiju i postala druga žena koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka u toj kategoriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Youtube

Advertisement