Connect with us

Komentar

IGRA SUDBINE u novoj sezoni ima NEOPROSTIVU GREŠKU! Evo i KOJU!

Luda Sofija šeta gradom, a porodica Kanački i dalje brine o debeloj Uni…

Published

on

Igra-sudbine-3-sezona

Igra sudbine već je „duboko“ zagazila u treću sezonu. Danas, u petak, 11. februara tačno je nedelju dana kako je otpočelo prikazivanje novog ciklusa. Pogledali smo tačno 7 epizoda, a utisci su varirali – od šoka, preko mirenja sa novom realnošću i prihvatanja nove postavke stvari, koja je istinu govoreći zanimljiva. Jer zašto bi sve bilo idealno, kada može da bude komplikovano? Da je idealno, složićete se, snimanje novih epizoda bio bi jalov i nepotreban posao. Zato i smatramo da nova „Igra sudbine“ zaslužuje novu šansu.

Međutim, nakon večerašnje 428. epizode imamo jedan veliki problem koji se tokom prethodnih epizoda komadić po komadić gomilao do zalogaja veličine knedle sa šljivom koja, razume se, ne može cela proći kroz grkljan, pa sve da se pretvorimo u gusku ili gusana. A očigledno se to od nas kao gledalaca očekuje.

Pa, da nazovemo problem imenom i prezimenom. A ono glasi – Sofija Šubarević. Na kraju prethodne sezone, videli smo svi, Sofija Šubarević, zatvorena je u duševnu bolnicu, jer su traume iz detinjstva napokon isplivale na videlo i sustigle njenu napaćenu dušu. Godinu dana Sofija je provela na lečenju, da bismo na početku treće sezone dočekali delimično izlečenu Sofiju. U svemu tome Matija je imao velikog uticaja i pomogao je svojoj najvećoj ljubavi da koliko-toliko uspostavi kontakt sa realnošću.

Matija nema zabluda. Lekar mu je objasnio da Sofija ima problem višestruke ličnosti, ali da pod kontrolisanim uslovima ona može normalno funkcionisati u spoljnom svetu. U premijernoj epizodi videli smo normalnu Sofiju koja je u razgovoru sa Matijom potpuno svesna svog problema. Međutim, tu mi dolazimo do OGROMNOG PROBLEMA. Ta Sofija koja je u premijernoj epizodi viđena sa Matijom kako razgovara o svom problemu više nijednom nije viđena u nastavku trećeg ciklusa.

Igra sudbine 429 Sofija luda

Nisam luda, nisam luda… Još te volim!

Imali smo priliku da vidimo Sofiju koja veruje da ona i Matija i dalje imaju zajednički plan, Sofiju koja Milevici i Donki saopštava da će se udati za Luku, a večeras ne samo da smo videli Sofiju devojčicu koja se jada na oca monahinji Božidarki, već se i na oči sirote Une iliti Zvrka u domu Kanačkih ljubi sa Lukom Kanačkim. A Uni saopštava da je ona njegova zakonita supruga.

Od one Sofije svesne svog problema već nedelju dana ni traga ni glasa. Dakle, imamo samo Sofiju ludaču čijeg su nekontrolisanog i lucidnog stanja koje je izmaklo kontroli, svi svesni, a niko ne preduzima ništa. Da li je zaista moguće da jedna duševno obolela osoba koja je u svakodnevnom kontaktu sa desetinama uglednih, obrazovanih i njoj bliskih ljudi slobodno šeta gradom poput tempirane bombe, priča o tome da je udata za svog bivšeg muža, a da joj niko ne da makar neki lek za smirenje? Od Ade bi se makar to očekivalo, budući da je zabrinuta za dobrobit cele planete.

Istina, ovakvih slučajeva je bilo u nekim meksičkim telenovelama tokom 90-ih godina prošlog veka uz ključnu razliku – tim osobama dijagnoza nikada nije uspostavljena, već su bile prikriveno lude, i dodatno, to je bilo pre bar 25 godina kada su takve situacije, napominjemo U MEKSIKU, možda i bile moguće. Ipak, izgleda da je u Srbiji u 21. veku sasvim normalno da luda Sofija Šubarević sa uspostavljenom dijagnozom, tek otpuštena iz bolnice, bez ikakve prismotre i obaveze da se makar javi na neku povremenu kontrolu svom psihijatru, tumara gradom, ljubi Luku i viče da je ona njegova žena…

Pitamo vas – realno ili ne? Pitamo vas – uvredljivo za osobe koje stvarno boluju od ovog poremećaja ili ne? Šta vi mislite?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV

 

Advertisement