Connect with us

Intervjui

Miona Marković o 2. SEZONI serije AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA: Evo šta čeka Popoviće…

Glumica otkriva da je i ona tatina mezimica, baš kao i njena Marta

Published

on

Miona-Markovic-Azbuka-naseg-zivota

Mlada, talentovana i lepa glumica Miona Marković (2. januara napunila 26), zaljubila se u svetla pozornice još u detinjstvu. Kako je odrastala pored dede, čuvenog scenariste i producenta Jovana Markovića, i tetke, scenaristkinje Milene Marković, bilo je pitanje trenutka kada će poželeti da stane na pozorišnu scenu.

I, to joj se dogodilo sa 12 godina, u predstavi “Cigani lete u nebo”. A kada je osetila čari igre, postalo je jasno da će joj gluma biti životni poziv. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta.

U poslednjih pet godina, nanizala je oko 15 uloga na malom ekranu, od kojih su najveću pažnju izazvale serije “Žigosani u reketu” i “Močvara”. Trenutno je gledamo u drami “Azbuka našeg života” (Prva, 21.45), gde igra Martu, ćerku glavnih junaka, Vesne (Aleksandra Janković) i Uroša (Jadran Malkovič).

Mada je i Marta deo problema koji proživljavaju njeni roditelji, ona ne zauzima stranu i ne želi da se meša u njihov odnos. Na pitanje da li može čovek da tako brzo sazri u kriznom trenutku, koji menja život iz korena, Miona odgovara:

– Mislim da je tu reč, ne o sazrevanju u jednom danu, već o prioritetima koje biramo. Iz Martinog i Lukinog ugla sada, trenutno, oni nisu bitni, nego mama kojoj je loše. Oni će svoje suočavanje staviti na čekanje, da bi bili tu za nju. Posle će ih sigurno stići. Takođe, ovde su svi, osim Vesne i Uroša, sporedni likovi koji dopunjuju njihov svet koji se ruši. Vrlo lako mogu zamisliti Martu, koja se svađa sa dečkom, jer je „okida“ razvod roditelja ili se žali svom najboljem prijatelju – rekla je “Novosti” Miona Marković.

Mlada glumica kaže da je najvažnija poruka ove serije jeste da je porodica bitna, baš koliko i sreća svakog pojedinca u njoj. Makar to značilo da ona više ne postoji na papiru, jer to, zapravo, ne znači da smo je se odrekli.

– Svako ima pravo da pronađe svoju sreću, ako nije srećan. I isto tako, svako mora biti svestan svoje odgovornosti i posledica svojih postupaka. Ali, sve to nije moguće, ako nismo iskreni prema sebi, a to je najteže. Priznati sebi da nisi srećan sada, ali isto tako dozvoliti sebi da budeš srećan sutra.

Marta je očeva mezimica. Važi li to i za odnos između nje i njenog oca, istoričara Predraga Markovića?

– I u mom slučaju je to istina. Valjda je to nekako prirodno, pogotovo u detinjstvu i u pubertetu. Sa druge strane, niko ne ume da te „okine“ kao majka, jer nam je uvek stalo do njenog mišljenja. Hteli, ne hteli da priznamo, izuzetno nam je stalo.

Na pitanje ko su Uroš, Vesna, Marta i Luka u drugoj sezoni serije “Azbuka našeg života”, Miona odgovara:

– Volela bih da počnu sa bolje pozicije. Verovatno će proći neko vreme, da se postave stvari i ljudi na nova mesta. Ne verujem da će biti lako čak i kad su nam sve odluke besprekorno promišljene. A, porodicu Popović čeka novi put koji je, možda, sav obrastao i zakrčen raznoraznim preprekama. Ali, iako je stari put bio ulickan sa šest traka i mnogo pumpi za odmor, bio je zapravo lažan. Ovaj teži je jedini pravi – kaže Miona Marković.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Miša Obradović

Advertisement