Connect with us

Domaće serije

HIT! Snima se serija APSOLUTNIH 100! Ali to nije SVE! Stižu još DVA VELIKA NASLOVA! Evo i KOJA!

Ko će reprizirati ulogu Vuka Kostića?

Published

on

APSOLUTNIH-STO

Apsolutnih 100, V Efekat i Zidovi ćute tri su nove serije koje potpisuje produkcijska kuća Firefly koja stoji iza nekih od trenutno najpoznatijih i najgledanijih domaćih serija kao što su „Tajkun„, „Kalkanski krugovi„, „Porodica„, „Crna svadba“ i mnoge druge. Jedna od njih je i serija „Blok 27“ čija nas premijera očekuje 19. februara.

U Berlinu je u toku trenutno najveći market za prodaju TV serija, a čast naše kinematografije brane projekti „Crna svadba“ i „Porodica“. Iza ovog projekta stoji produkcija „Fajerflaj“, kao i Telekom Srbija, a ugledni svetski magazin Varajeti objavio je tekst posvećen producentskoj kući iz Beograda.

U prvom delu članka, prenosi Kurir, navodi se da „Fajerflaj“ trenutno razvija serije „V efekat“, zatim „Zidovi ćute“ i „Aspolutnih 100“.

„Beogradska Fajerflaj Produkcija (Firefly Production) je jedna od vodećih producentskih kuca u bivšoj Jugoslaviji sa svojim vrhunskim dramskim ostvarenjima. Ona će prijaviti dve nove serije kao deo svoje liste na ovogodišnjem Evropskom filmskom tržištu.

„Efekat V“ je dramska serija od osam epizoda inspirisana stvarnim događajem. U pitanju je slučaj glumca koji je izvršio samoubistvo na sceni tokom pozorišne predstave. Nakon smrti proslavljenog glumca, inspektor Sorga će pokušati da otkrije da li je u pitanju bio nesrećni slučaj, samoubistvo – ili eventualno ubistvo.

„Zidovi ćute“ je šestodelna antologijska serija o istinitom zločinu i smeštena je u Srbiji. Svaka priča je zasnovana na intervjuima Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji sa ženama koje su ubile nasilnike koji su ih maltretrali. Tvorac serije Boban Skerlić će ujedno i režirati svih šest epizoda.

Drugi naslovi koje će Fajerflaj razvijati u narednom periodu uključuje i „Apsolutnih 100“, seriju od šest epizoda zasnovanu na hit filmu Srđana Golubovića, koja priča priču o talentovanom strelcu amateru koji nevoljno ubija lokalnog kriminalca jer je njegova porodica ugrožena.

„Pad“ je osmodelna dramska serija reditelja Bojana Vuletića („Rekvijem za gospođu J“) i počinje uskoro da se snima. Zasnovan je na istinitoj priči o srpskom glumcu koji je bio u zatvoru zbog ubistva dvojice muškaraca i čiji je zatvorski dnevnik postao bestseler širom Balkana. U njemu glumi Evropska zvezda u usponu za 2019. Milan Marić („Dovlatov“).

Predviđena je i humorističko-dramska serija „Frust“ u režiji oskarovca Danisa Tanovića („Ničija zemlja“), koja se razvija u saradnji sa mađarskim Joyriderom. Serija od šest epizoda prati mladog pisca koji se bori za priznanje i koji iznenada postaje lokalna slavna ličnost nakon što je slučajno upucao sitnog kriminalca koji je terorisao njegov komšiluk.

Fajerflaj je osnovan 2018. godine, a njegovi tvorci su bivša BBC producentkinja vesti Ivana Miković i Bobana Jevtića, bivšeg direktora Filmskog centra Srbije. FF je brzo postao jedan od najplodnijih kreatora visokokvalitetnog scenaristickog sadržaja u jugoistočnoj Evropi, i vodeći u doprinosu procvata balkanskih drama.

Pored toga, FF gradi veliki studijski kompleks na periferiji Beograda, gde će proizvoditi sopstvene serije i ugostiti neke od sve većeg broja stranih produkcija koje se snimaju u Srbiji. Očekuje se da studio bude završen do oktobra 2022.

– „Fajerflaj prodakšns“ EFM lista će biti bogata. Pokrivaće različite žanrove. Neke serije će biti razvoj postojećih naslova, kao što su „Tajkun“ i „Crna svadba“, a ostale će biti prave krimi-drame, originalne priče, filmske serije. Naša ambicija je da imamo raznoliku listu, ali najviše od svega želimo da imamo naslove vredne međunarodnog priznanja – izjavila je Ivana Miković, piše u tekstu koji je objavljen na sajtu Variety.com.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV/Kurir

 

 

Advertisement