Connect with us

Intervjui

Jovana Stojiljković: Evo zašto je ŠEJLA iz serije “Područje bez signala” PISANA baš ZA NJU

Mlada srpska glumica postala je popularna i u Hrvatskoj

Published

on

Jovana-Stojiljkovic-Podrucje-bez-signala

Talentovana mlada glumica Jovana Stojiljković tumači jednu od glavnih uloga u seriji “Područje bez signala”, koju pratimo vikendom na prvom programu RTS-a.

Serija je nastala prema istioimenom romanu Roberta Perišića koji je ostvario veliki uspeh u regionu, ali i u Americi, Francuskoj i Velikoj Britaniji. Zanimjivo je da su reditelj Dalibor Matanić (poznat po hit seriji “Novine”) i producentkinja Ankica Jurić Tilić, kada su odlučili da ovaj roman pretoče u seriju, toliko želeli da Jovana bude deo ekipe – da su lik Šejle u scenariju prilagođavali upravo za nju.

I Jovana Stojiljković kaže da je bila jako uzbuđena kada je dobila ovu ulogu:

– Kada sam čitala knjigu, zaista sam zavolela Šejlu. Ona je devojka koja je živela u inostranstvu, ali se vratila u rodno mesto Nuštin, to izmišljeno mesto. Sada, tako usamljena, pokušava da se uspostavi, da pronađe sebe, zaljubi se…

O uspehu koje su prve dve epizode serije postigle, Jovana kaže:

– Svakako mi je drago da su za sada sve reakcije pozitivne. Jedva čekam da ljudi pogledaju svih šest epizoda, pa da tada čujem šta misle. Smatram da je Dalibor Matanić uspeo da napravi autentičnu emociju i da su glumci uspeli da ožive sjajno napisane likove i da dođu do univerzalnih emotivnih odnosa koji prevazilaze region i jugonostalgiju. Kod ove priče je važno što kao “na dugme” budi empatiju i osećaj da udruženi možemo da napravimo nešto dobro… To osećanje smo, nažalost, zaboravili.

Ideja da se scenario pravi na osnovu jednog uspešnog romana bila je izazov sama po sebi, smatra glumica:

– Teško je dramatizovati jedan roman, posebno kada je ovako dobro napisan. Mislim da su scenaristi i producenti uspeli da urade dobar posao. Jako mi se dopalo što svaka epizoda ima svog glavnog junaka, a da se uporedo sa tim prati i osnovna linija radnje.

“Područje bez signala” snimljeno je u saradnji Hrvatske, Slovenije i Srbije. Jovana igra uz Gorana Bogdana, Renea Bitorajca, Krešimira Mikića, Izudina Bajrovića, Tihanu Lazović, Slavka Štimca

– Svaki glumac napravio dobru ulogu, nema statista, svi su zaista maestralni. Mislim da su regionalne koprodukcije nešto bez čega mi ne možemo ni da snimamo filmove, a sada je ovo prilika i za serije. To je jako važno jer tako ujedinjeni i talentovani, možemo da napravimo velike stvari – završava Jovana Stojiljković.

Treća epizoda serije, koju gledamo u subotu, 26. februara u 20h na RTS1 nosi naziv “Šejla” i posvećena je Jovaninom liku.  Saznaćemo više o tome zašto se Šejla vratila iz Evrope u malo mesto, sa kojim problemima se sreće njena porodica i u kakvom je odnosu sa Jandom i njegovom ćerkom. Videćemo i zašto je susret sa Nikolom promenio mnogo toga u Šejlinom životu…

BONUS VIDEO „Specijalizant“: Premijera 5. sezone od 22. februara na kanalu FOX LIFE

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement