Connect with us

Emisije

PESMA EVROVIZIJE 2023: RTS otvorio konkurs za srpsku kompoziciju! Ovu su NOVA PRAVILA za izbor pesme

Postoji mogućnost da se festival “Pesma za Evroviziju”, a evo i zašto…

Published

on

Pesma-Evrovizije-2023

Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na festival “Pesma Evrovizije 2023” u Velikoj Britaniji 2023. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Кonkurs je otvoren do 15. novembra 2022. godine.

Sa ciljem razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje “Pesma Evrovizije 2023”, koje će biti održano u maju 2023, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Ukoliko zbog epidemijskih mera i preporuka koje budu na snazi, po odluci nadležnih organa Republike Srbije, Кriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, ne bude bilo moguće održavanje Festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2023. godine.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na “Evrosongu” 2023. definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Кonkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 15. novembra 2022. godine na internet adresu https://www.rts.rs/page/rts/ci/eurosong-prijava.html u okviru podsajta Evrosong na Internet portalu RTS-a – www.rts.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement