Connect with us

Top Story

Ko je Atila Varga, zgodni mađarski inspektor u novoj sezoni “Močvare”?

Misteriozni, atraktivni detektiv mađarskog porekla privukao je pažnju gledalaca serije “Močvara”. Posebno žena

Published

on

Atila-Varga-Mocvara

Počela je druga sezona srpske noir serije “Močvara”, koja je detektivski žanr jako vešto prilagodila domaćem okruženju.

Dok smo u prvoj sezoni pratili potragu za serijskim ubicom u sivom, hladnom i brutalnom Novom Beogradu, ovoga puta radnja se seli u sparnu, živopisnu, varljivu Sentu, mirno vojvođansko mesto koje je pozornica strašnih zločina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Močvara (@mocvara_serija)

Osim neodoljivog Gorana Bogdana, dosta pažnje je privukao lik srpsko-mađarskog inspektora Atile Varge, koji tumači jednako misteriozni glumac Robert Ožvar.

Malo se zna o ovom vojvođanskom glumcu, koji je do sada uglavnom igrao u pozorištu. Mediji pišu da ga možete gledati u Novosadskom pozorištu, a igrao je u predstavama Borisa Liješevića i Nikite Milojevića. Studirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Róbert Ozsvár (@ozsvarr)

Takođe, Ožvar je član benda The Polly Red, u kojem svira gitaru. Bend se bavi obradama alternativne rok muzike, poput The Muse i Kings of Leon.

Ožvar je u intervjuu uoči premijere sezone otkrio kako je pristupio svom liku.

– U toku formiranja karaktera, mislim da mi je bilo najteže da držim glumu ispod površine, jer se kroz kamere sve pojačano vidi. A druga stvar je bio kontinuitet i to da je na snimanju svaki dan premijera, a u pozorištu imamo komfor da, ako nešto ne rešimo taj dan, možemo sutra, prekosutra – rekao je, dodavši da se raduje što će se u udarnom terminu čuti i poetičnost mađarskog jezika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Róbert Ozsvár (@ozsvarr)

A što se “Močvare” tiče, scenaristkinja Milena Marković je najbolje dočarala šta vas očekuje u drugoj sezoni.

– Kao da ste podigli jedan divan uglačan kamen, a ispod toga leglo, klupko zmija. Obično kada se radi krimić kreće se od ubistva. Da ubistvo bude što zanimljivije, i meni su uvek zanimljivi krimići, gde je ličnost žrtve zanosna i fascinantna, ranjiva, problematična. U tom smislu, onda sama potraga bude zanimljivija.

Jedva čekamo da saznamo ko je ubica!

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Zadovoljna

Advertisement