Connect with us

Domaće serije

Močvara 3. sezona: Evo kada stiže, na kom kanalu ćemo je gledati i koliko će imati epizoda

Finale nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Published

on

Mocvara-2-sezona-8-epizoda

Močvara 3. sezona: Posle uspešne prve i ništa manje zapažene druge, nije tajna da će detektivska noar serija „Močvara“ dobiti i treću, i finalnu sezonu.

Ova vest bila je dovoljna da ljubitelji ove krimi-drame ljubopitljivo uskliknu „A kada će nove epizode?“. Uigrani autorski i životni duo, reditelj Oleg Novković i scenaristkinja Milena Marković, od proleća 2022, kada je emitovan prethodni ciklus, pripremao je nove epizode i sada je spreman da još jednom pokrene kinematografsku mašineriju i stvori magiju.

– Mogu da vam kažem samo nekoliko stvari, a to je da će snimanje da počne u oktobru i da će da se završi do kraja ove godine, odnosno do Nove godine. Glavni junaci su i dalje Nikola Krsmanović, koga igra Goran Bogdan, Boban Marković, koga tumači Stefan Trifunović, a pojaviće se i novi likovi i neki naši vrlo poznati glumci i glumice – otkriva Oleg Novković i dodaje da ne može ništa više da kaže o zapletu, niti o kastingu i da to mora da vodi produkcijska kuća „Fajerflaj“.

Mračna priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, koja je podigla mulj u urbanoj močvari Beograda i Novog Beograda, bez sumnje je ostavila snažan utisak na gledaoce.

Mocvara-2-sezona-9-epizoda

Okosnica prve sezone „Močvare“ bila su ubistva tri žene, izvršena na izuzetno surov, ritualan način. Žrtve je povezivao slobodouman stil života i to što su majke sinova koji odbijaju da govore. Rešavanja zločina poduhvatio se inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan), bivši ratnik i novobeogradski huligan, zajedno sa kolegama Bobanom (Stefan Trifunović) i Milkom (Jana Bjelica). Nikola se tokom istrage suočavao sa sopstvenom prošlošću, ali i sadašnjošću u kojoj je dominirala figura supruge Maje Krsmanović (Marta Bjelica).

Druga sezona vodila nas je iz urbane močvare Beograda i Novog Beograda u Sentu, naizgled idilično vojvođansko naselje na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti. Inspektora Krsmanovića u Sentu dovodi ubistvo Elene (Sara Klimoska), kojoj je pokušao da pomogne. Ona je brutalno ubijena nakon momačke večeri Srđana Karana (Marko Janketić), pevača u usponu, koji se oženio Lidijom Garčević (Lidija Kordić), ćerkom lokalnih moćnika Željka (Miloš Timotijević) i Marije Garčević (Sonja Kolačarić). Mladi inspektor Atila Varga (Robert Ožvar), nesrećno zaljubljen u Lidiju, vrši uviđaj i potom pomaže kolegi Nikoli, a s vremenom obojica shvataju da su slični – izopštenici u potrazi za istinom. Kako epizode odmiču, inspektor Nikola se menja i postaje spreman da prašta, a sve to mogu da budu ključna pitanja za razvoj nekih novih priča.

Prošli put, ekipa je snimanje počela i završila tokom leta 2021. godine u Beogradu, a najviše se zadržala u sprženoj, vojvođanskoj ravnici, koja je dala sasvim drugačiji vizuelni pečat epizodama. Prva sezona, snimljena tokom 2020. godine, bila je veoma mračna, a zločini su bili izuzetno brutalni. Autori se sada vraćaju u zagasite, jesenje tonove, a radnja će se, kako „TV novosti“ saznaju, dešavati u Beogradu. Dakle, glavni junaci se vraćaju na prvobitno poprište događaja, na mesto prvog zločina.

MOčvara sezona 2 2 epizoda

Ono što će sigurno biti drugačije jeste broj novih epizoda.

– Treća sezona će biti kraća i imaće osam epizoda. Inače, prva je imala deset, a druga sezona 11 epizoda, od kojih je prva bila dupla, pa je praktično bilo 12 epizoda – otkriva Oleg Novković.

Za priču o grehu i žudnji, ljubavi i mržnji, kao i prijateljstvu koje počiva na zločinu i tajnama, ponovo su zaduženi Milena Marković i Oleg Novković. Ovaj tandem dobro je poznat publici po specifičnom autorskom pristupu u srpskoj kinematografiji. Filmovi koje su do sada zajednički uradili („Sutra ujutru“, „Beli, beli svet“, „Otadžbina“), poput serije „Močvara“, nagoveštavaju fikciju o realnosti u njenom najogoljenijem obliku – direktnu, surovu i bez povlađivanja gledaocu. Šta će u novom nastavku doživeti, i da li će ga preživeti miljenik srpske publike, Goran Bogdan, kome predstoji i snimanje treće sezone serije „Senke nad Balkanom“ i vraćanje u lik Mustafe Golubića, moraćemo da sačekamo 2024. godinu kako bismo videli na kanalima Superstar TV i RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Firefly

Advertisement