Connect with us

TV

SERIJE U APRILU: TOP 10 PREMIJERA koje ne smete da propustite! (VIDEO)

Detaljan spisak domaćih i stranih serija koje nas očekuju u aprilu na televiziji

Published

on

serije-april

TAJNE VINOVE LOZE (2. sezona)

Od 4. aprila, radnim danima od 20.00 na RTS 1

Prikazivanje druge sezone serije “Tajne vinove loze”, na Prvom programu RTS-a, počeće od 4 aprila 2022 godine. Okosnica druge sezone serije “Tajne vinove loze” i dalje je vino. U fokusu radnje su vino sorte Bagrina, proizvodnja vina Teodora i jedno novo vino koje nastaje u vinariji “Tomović” u Subotici.

Glavni junak Vuk (igra ga Vojin Ćetković) ovog puta nije na domaćem terenu, za sever ga veže imperija koju je izgradio, Jelena sa kojom se još uvek nije formalno razveo, i njihova zajednička briga za ćerku Anju koja putuje po svetu, kao da hoće da pobegne od njih… I, naravno, Vera, koja primećuje da Vuka ne drži mesto i da još uvek nije raskrstio sa prošlošću. Vuk je bio ključna ličnost u vođenju vinarije “Tomović”. Sada ga nema i pitanje je da li će vinarija bez njega opstati. Pojavljuju se konkurenti koji žele da otkupe vinariju i unište je. Vera paralelno otpočinje istragu o roditeljima koje je izgubila kao mala, što će kasnije postati od presudnog značaja za samu proizvodnju “Teodore”…

Dok se na severu, nad domom porodice Tomović, nadvija nova moćna i misteriozna figura, nekadašnji Radulov štićenik, a sada svetski uspešan biznismen koji se, posle mnogo godina, vraća iz Nemačke u svoje rodno mesto – Kosta. Ko je Kosta, misteriozna ličnost, kontraverzni biznismen, dobrotvor, kako se predstavlja ili zlotvor, kako Vuk misli? Ljubav Vere i Vuka je stavljena na najveći test do sada. Oni će morati da pokažu da su najjači onda kad im je najteže, jer ulog ovog puta nije samo njihov odnos, već čitava porodica, kao i vino za koje su se sve ove godine borili. Druga sezona serije “Tajne vinove loze” ima 38 epizoda.

Glavne uloge: Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milica Zarić, Marko Vasiljević, Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić, Nataša Janjić, Nikola Kojo, Anita Mančić i Aleksandar Đurica.

OSTRVO FANTAZIJA (1. sezona)

Od 4. aprila, ponedeljkom u 21.00

Leto se bliži, a pre nego što otputujete na odmor iz vaših snova, kanal FOX Life vas od 4. aprila, ponedeljkom u 21.00 vodi na “Ostrvo fantazija” (Fantasy Island). Ova savremena dramska serija smeštena je u luksuznom odmaralištu, u kojem se ispunjava svaka fantazija gostiju, ali ne onako kako gosti to očekuju. Elena Rork naslednica je čuvenog gospodina Rorka, upravnika ovog misterioznog ostrva.

Pilot Havijer šef je transporta na ostrvu, ali i majstor svakog zanata. Radnja započinje tako što u odmaralište dolazi voditeljku lokalnog jutarnjeg programa Kristin Kolins  koja ima jednostavnu fantaziju. Ona želi samo da jede, jede i jede. Ali kad Kristin stigne na „Ostrvo fantazija”, shvatiće da zapravo želi mnogo više od hrane. Među gostima je i Rubi Akudu koja je doputovala sa svojim suprugom. Ona boluje od smrtonosne bolesti, a ostrvo će joj podariti novu priliku za život. Ali, po kojoj ceni? Saznaćemo već od 4. aprila na kanalu FOX Life.

Glavne uloge: Rozelin Sančez (Elena Rork), Kjara Barns (Rubi Akuda), Džon Gabrijel Rodrigez (Havijer), Danijel Lugo (Segundo), Gabrijela Hernandez (dr Đina) i Lindzi Kraft (Alison Holms).

AGATIN HJERSON (1. sezona)

Od 4. aprila, ponedeljkom u 21.00

Junak serije “Agatin Hjerson” (Agatha Christie’s Hjerson), harizmatičan i inteligentan, Sven Hjerson je svojevremeno bio priznati inspektor, uključen u rešavanja slučajeva mnogih poznatih slučajeva ubistava, ali je naprasno odlučio da se povuče, a niko ne zna zbog čega. Кlara Sendberg je haotična, hrabra i topla žena, koja je nekada radila kao televizijski producent. Ona počinje da radi na krimi seriji zasnovanoj na istinitim događajima, u kojoj glumi Hjerson.

Novi projekat ima potencijal da oživi njenu karijeru i život, ali postoji jedna caka – ona nikada nije upoznala Hjersona. Priča počinje tako što Hjerson biva obavešten o majčinoj smrti i prinuđen je da se vrati u Aland, po prvi put nakon 30 godina. Кlara uspeva da ga pronađe i ukrcava se na isti trajekt kao i on. Na brodu dolazi do ubistva jednog mladog novinara, što vodi ka tome da Hjerson i Кlara počinju da rešavaju čitav niz misterioznih slučajeva ubistava.

MORNARIČKI SPECIJALCI (1. i 2. sezona)

Od 6. aprila, radnim danima u 20.00

Kada je Dejvid Boreanaz pre nekoliko godina svratio do Srbije napravio je pravu pometnju na prestoničkim ulicama, a sada je došlo vreme da vidimo i šta su to “Mornarički specijalci” (SEAL TEAM) radili u Beogradu te 2019. Od 6. aprila na kanalu FOX očekuje nas premijera prve dve sezone popularnog serijala nominovanog za dva Emija, čije ćemo prve 44 epizode bez predaha gledati radnim danima od 20.00. Nažalost, Beograd gostuje tek u trećem ciklusu, pa ćemo dva predstojeća iskoristiti kao zagrevanje za čuvene akcione scene ispred skupštine Srbije. Serijal prati profesionalne i privatne živote najelitnije jedinice mornaričkih specijalaca dok treniraju, planiraju i izvršavaju najteže misije koje država od njih očekuje.

Džejson Hejz vođa je prve ekipe, čiji privatni život trpi zbog njegovog načina života i profesionalnih obaveza. Njegova desna ruka mu je blizak prijatelj Rej Peri, koji je operater s najviše iskustva i s kojim Džejson ima veoma blisku saradnju. Tu je i Soni Kvin, izvanredan i odan vojnik sa mračnom prošlošću, koji se i dalje suočava sa svojim samodestruktivnim navikama. Poslednji član ekipe je Klej Spenser, mladić koji govori nekoliko jezika i čiji je otac takođe bio pripadnik Mornaričkih specijalaca. Kleja krasi ogromna motivisanost i posvećenost poslu. Ključna osoba za uspeh tima je viši poručnik Erik Blekburn, koji je vođa kako na bojnom polju, tako i van njega.

Ekipi pomaže i analitičarka CIA Mendi Elis, spremna da sve žrtvuje da iskoreni zlo i zaustavi teroriste. Tu je i Lisa Dejvis, stručnjakinja za logistiku sa kojom nema šale i čiji je zadatak da opremi ekipu sa svime što je potrebno za misiju. Mornarički specijalci dobijaju tajne zadatke širom sveta, i ova ekipa otkriva svoj nepokolebljivi patriotizam i neustrašivu posvećenost, čak i kada se suočava s daleko nadmoćnijim neprijateljem.

Glavne uloge: Dejvid Boreanaz (Džejson Hejz), Maks Tijerio (Klej Spenser), Nil Braun Džunior (Rej Peri), Ej Džej Bakli (Soni Kvin), Toni Traks (Liza Dejvis), Džastin Melnik (Brok) i Tajler Grej (Trent).

NESTALI (1. sezona)

Od 7. aprila, radnim danima u 21.00

Zvezde serijala “Pravi detektiv” i “Seks i grad”, glumica Leven Rambin i Kris Not (alijas Zverka), koji je nominovan za jedan Zlatni globus, ujedinili su snage u dramatičnom trileru “Nestali” (Gone) čija prva sezona stiže na kanal FOX Crime 7. aprila, a prikazivaće se radnim danima od 21.00. Serija prati Ketrin Kit Kik Laningan, koja je kao devojčica bila žrtva otmice, a sada se pridružuje specijalnoj jedinici FBI agenata, i to na poziv inspektora Frenka Novaka koji ju je spasao kao malu. Kit je sada mlada žena koja je postala stručnjakinja za samoodbranu, te će Novaku njeno dragoceno iskustvo koristiti u rešavanju slučajeva otmica i pronalaženju nestalih osoba.

U traganju za nestalima ona će imati i pomoć bivšeg vojnog obaveštajca Džona Bišopa. Njih dvoje koriste svoje znanje i stručnost kako bi pronašli nestale osobe i bezbedno ih vratili njihovim porodicama. Serija je zasnovana na romanu spisateljice Čelzi Kejn “Udarac”, i na više nivoa istražuje traume sa kojima se suočavaju žrtve otmice nakon oslobađanja. Tako vidimo da je Kit u zarobljeništvu provela čak pet godina i da je odrastala sa ljudima koji su je kidnapovali kao da je reč o njenoj porodici.

Kada ju je Frenk konačno pronašao i spasao, Kit je imala velikih problema sa prilagođavanjem sredini. Tada je na predlog svog izbavitelja upisala časove samoodbrane i učeći borilačke veštine povratila ravnotežu u životu, ali se i izborila sa agresijom koja se pojavila kao psihološka posledica trauma koje je preživela.

Glavne uloge: Leven Rambin (Kik Lanigan), Kris Not (Bendžamin Ben Voren), Deni Pino (Džon Bišop), Endi Mientus (Džejms Finli), Trejsi Toms (Maja Kenedi), Li Tergesen (Mel Foster), Kris O’Šea (Noa) i Danica Kečam (Bet Foster).

ČIKAGO U PLAMENU (4. sezona)

Od 8. aprila, radnim danima u 22.55

Od Dika Volfa, američkog producenta nagrađenog sa dva Emija i nominovanog za još 10 ovih prestižnih televizijskih priznanja, koji između ostalih potpisuje neke od najčuvenijih krimi serijala kao što su “Poroci Majamija”, “Red i zakon”, “FBI” i “FBI: Najtraženiji”, od 8. aprila na kanal FOX Life (radnim danima u 22.55) stiže četvrta sezona hit serije “Čikago u plamenu” (Chicago fire).

Novi ciklus koji se sastoji od 23 epizode uveriće nas još jednom u to da je retko koji posao stresan, ali i uzbudljiv kao što je to poziv vatrogasaca, spasilaca i bolničara vatrogasne stanice 51 u Čikagu. Ovaj neustrašivi tim muškaraca i žena svakodnevno gleda pravo u oči opasnostima od kojih svi uglavnom beže, i spreman je da se još jednom suoči sa odgovornošću koju simbolišu njihove uniforme. Međutim, u novoj sezoni obaveze na poslu polako uzimaju danak u privatnim životima naših junaka. Zbog ugleda i ega, pritiska na terenu i potrebe za donošenjem brzih odluka, članovi ekipe se ponekad žestoko međusobno sukobljavaju.

Jednog od članova ekipe zadesiće tragedija zbog koje će svi osetiti krivicu. Ipak, kada dužnost pozove na akciju, oni ostavljaju svoje različitosti i nesuglasice po strani kako bi pomogli ljudima kojima služe, kao i jedni drugima. Novu sezonu začiniće i gostujuća zvezda, glumac i bivši fotomodel Stiven Čedvik Mekvin, najpoznatiji po roli Džeremija Gilberta u dramama “Vampirski dnevnici” i “Potomci”. Mekvin se u ulozi Džimija Borelija koju tumači u “Čikago u plamenu”, pojavljuje i u sestrinskoj seriji “Čikaška policija”.

Glavne uloge: Džesi Spenser (Metju Kejsi), Tejlor Kini (Keli Severajd), Vil Estes (Džejmi Regan), Kara Kilmer (Silvi Bret), Dejvid Ajgenberg (vatrogasac Kristofer Herman), Juri Sardarov (Brajan Otis Zvoneček), Džo Minoso (Džo Kruz) i Kristijan Stolt (Rendi Mekholand).

MOJA GENIJALNA PRIJATELJICA (2. sezona)

Od 10. aprila, nedeljom oko 22.30 na RTS 1

Druga sezona popularne serije “Moja genijalna prijateljica” (L’amica geniale), rađena po napuljskoj tetralogiji koju je potpisala misteriozna Elene Ferante, italijanska književnica koja pod pseudonimom već godinama biva društvena enigma, stiže premijerno na Prvi program RTS-a. Lili i Lenu, dve devojčice koje smo upoznali u prvoj sezoni, u drugoj će biti prisiljene da odrastu, a kako se obe, svaka na svoj način, bore za svoja prava i mesto pod Suncem, možete pogledati svake nedelje oko 22.30h na Prvom programu RTS-a.

Serijal knjiga o neobičnom prijateljstvu dve devojčice a kasnije i žene, podjednako je hvaljena i od publike i od kritike i prodat je u milionima primeraka, naročito u SAD-u, a sa popularnošću i kvalitetom ni malo ne zaostaje ni ekranizovana verzija.

Događaji koje pratimo u novim epizodama nastavljaju se tačno tamo gde su stali na kraju prve sezone. Lila i Elena imaju 16 godina. Lila se upravo udala, ali smatra da je izgubila svoj identitet kada je preuzela muževljevo prezime. Elena je uzorna učenica, ali na Lilinoj svadbi shvata da nije srećna u kraju u kome živi, ali ni van njega. Za vreme praznika na Iskiji, dve drugarice su se ponovo srele sa starim prijateljem iz detinjstva Ninom Saratoreom, koji je u međuvremenu postao obećavajući student. Slučajni susret zauvek menja prirodu njihove veze i šalje ih u dva potpuno različita sveta. Lila postaje vešta prodavačica u elegantnoj prodavnici cipela u Napulju koja je u vlasništvu porodice Solara, dok Elena tvrdoglavo nastavlja svoje studije i spremna je da napusti grad da bi otišla na univerzitet u Pizi.

Elena Ferrante, a zatim i tvorci ove serije vrlo su upečatljivo i uverljivo prikazali kako su na siromašnom Mediteranu pre samo pedesetak godina vladala okrutna pravila i nepravda za sve koji su bili siromašni i samim tim nemoćni. Serija je izrazito autentična. Glavne glumice su devojčice koje su izabrane kao najbolje od više od osam stotina kandidata. Elena Ferante, koja je bila saradnik u realizaciji serije, je insistirala da glavne likove, Lilu i Lenu, igraju devojčice koje nisu glumice.  Svi glumci su pažljivo odabrani, a svojom realističnošću serija je režiseru Saveriju Kostancu donela status naslednika italijanskih neorealista poput De Sike, De Santisa i Roselinija. Takođe, HBO je insistirao da serija bude snimljena na napuljskom dijalektu radi autentičnosti, pa se i u Americi i u Italiji prikazuje sa titlovima.

Glavne ulog: Margerita Macuko, Gaja Đirače, Đovani Amura, Frančesko Serpiko, Eduardo Skarpeta… Režija: Savijer Kostanco, Aliče Rorvaher, Danijele Luketi

PLAVA KRV (3. sezona)

Od 18. aprila, radnim danima u 23.00

Jedan od najpopularnijih policijskih serijala “Plava krv” (Blue Bloods) vraća nam se sa trećom sezonom na kanal FOX Crime od 18. aprila, gde će emitovati radnim danima od 23.00. U nove 23 epizode serije nominovane za jedno priznanje Emi, treća sezona donosi nam privatnu i profesionalnu dramu za porodicu Regan. Deni i Džeki rade na slučaju porodičnog nasilja, koji ih korak po korak dovodi do vrata moćnog člana gradskog veća. U nastavku Denija otima zločinac iz njegove prošlosti, koji je nedavno pušten iz zatvora u koji ga je Deni i poslao, zbog čega on želi da se osveti. Frenk se hvata u koštac sa velikim izazovom. Moraće da nagovori neiskusnog policajca da ne izvrši samoubistvo, dok drugom čoveku obećava da će pronaći ubicu njegove majke. Na privatnom planu Deni je zabrinut zbog Lindinog rada u bolnici, a Frenka brine Henrijeva upitna sposobnost za vožnju i problemi s pamćenjem. Za to vreme, Erin se suočava sa bivšim suprugom na sudu.

Glavne uloge: Doni Valberg (Deni Regan), Brižet Mojnahan (Erin Regani), Len Kerio (Henri Regan), Vil Estes (Džejmi Regan), Kim Rejver (Tedi Altman), Tom Selak (Frenk Regan), Ebigejl Houk (Ebigejl Bejker) i Sami Gejl (Niki Regan).

DRŽAVNI SLUŽBENIK (3. sezona)

Od 23. aprila, subotom i nedeljom u 21.00 na Superstar TV

“Državni službenik 3” bavi se najaktuelnijom mogućom temom – korona virusom  i pandemijom. Radnja serije se odvija u vreme zatvaranja zemlje, policijskih časova, tišine; jedne potpune nepoznanice u kojoj je ceo svet stao i sve sem zdravlja i opstanka je postalo nevažno. I mi smo svi stali na prvi pogled, ali naši agenti, glavni junaci ove serije nisu. Oni nikad ne staju.

Borba za svaki dah, za svaki respirator, za svaki trenutak mira svih stanovnika ove zemlje postala  je njihova svakodnevnica. Lazar Stanojević (Milan Marić) gazi preko mrtvih da sačuva prvo svoju porodicu i ljude koji voli ali i da ispuni svoj zadatak državnog službenika jer je njemu služba svetinja. Služba radi sve što može da sačuva stanovništvo, jer se i u takvom sveopštem beznađu pojavljuju lešinari i oni koji gledjaju svoj interes. Borba dobrog i zla je neprekidna.

Hoćemo li preživeti? Šta je pozadina svega? Zašto? Kako? Gde je kraj? Agenti ne staju u svojim pokušajima da odgovore na ova pitanje stižu do raznih strana, preko Bugarske, Turske, Kine… Svet stoji. Zlo nikad.

Glavne uloge: Milan Marić, Nebojša Dugalić, Radovan Vujović, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Marko Baćović, Milena Radulović, Igor Đorđević, Marta Bjelica,  Ljubomir Bulajić, Nina Nešković, Nenad Okanović, Vaja Dujović, Petar Benčina Nikola Pejaković, Ana Lečić, Anja Stanić – Ilić, Anđelika Simić i drugi.

UBISTVA U MIDSOMERU (19. sezona)

Od 29. aprila, petkom u 22.00

Smrt se 19. put vraća u uspavanu britansku provinciju Midsomer u svojim najrazličitijim oblicima, a prateći je u stopu, u ovo gotovo idilično englesko mestašce stiže i detektiv Džon Barnabi. Harizmatični glumac Nil Dadžen spreman je da se ponovo uhvati u koštac sa zločincima koji seju smrt po zelenim proplancima Midsomera i to u šest novih epizoda serije “Ubistva u Midsomeru” (Midsomer murders) koje će se na kanalu FOX Crime emitovati od 29. aprila petkom u 22.00.

Producenti serijala, kao i uvek veoma kreativni kada je o smrti reč, za novi ciklus pripremili su najrazličitije bizarne slučajeve, a jedan od njih povešće nas i u Barnabijevu prošlost. Ubistvo zvezde kriketa, rivalstvo među vlasnicima radnji za kućne ljubimce, leševi prekriveni živim zečevima, devojka odevena kao Džejn Ostin izbodena na smrt u midsomerskoj šumi ili nagrađivani violinista ubijen svojom skupocenom Stradivarijus violinom, koja se vodi kao “nestala”… Ideja za kvalitetan zaplet “Ubistvima u Midsomeru” nikada nije nedostajalo, pa je to slučaj i sa 19. sezonom popularnog krimića koji se prikazuje od davne 1997. godine, i još ne razmišlja o penziji.

Glavne uloge: Nil Dadžen (Džon Barnabi), Nik Hendriks (Džejmi Vinter), Fiona Dolman (Sara Barnabi), Edvin Tomas (Fin Tornberi), Ketrin Stedman (Korina Krejven), Angus Rajt (Rodrik Krejven), Hju Denis (Majlo Krejven) i Sali Filips (Lusi Kesvik).

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement