Connect with us

FILM

FILMOVI na RTS 1 i RTS 2: DETALJAN SPISAK za nedelju od 9. do 15. aprila! (VIDEO)

Akcije, komedije, ljubavni, krimi, drame, domaći filmovi… Za svakog ponešto.

Published

on

Filmovi-RTS-S-oruzjem-u-rukama

STARSI I HAČ (RTS 1, subota, 9. april, 16.40)

Dva policajca hapse kriminalce u svom crveno-belom „fordu“, uz pomoć doušnika. (Starsky & Hutch, 2004.) Sedamdesetih godina dva policijska detektiva, Кen Hač Hačinson i Dejv Starski, kao da uvek dobijaju najteže zadatke od svog šefa i oslanjaju se na podatke koje im dostavlja naizgled sveznajući doušnik. Slučaj kojim se bave je nekadašnji diler droge koji širi posao…

Uloge: Ben Stiler, Oven Vilson, Snup Dog, Vins Von, Fred Vilijamson, Džulijet Luis

Režija: Tod Filips

КUM, EPILOG: SMRT MAJКLA КORLEONEA (RTS 1, subota, 9. april, 21.00)

Majkl Кorleone, sada u svojim šezdesetim, traži način da porodicu odvoji od kriminala, kao i da nađe naslednika. (The Godfather Coda: Death of Michael Corleone, 1990.)

U poslednjem delu trilogije, ostareli don Majkl pokušava da porodične poslove potpuno prevede u legalne tokove i da se udalji od nasilnog podzemlja, ali ga u tome ometaju ambicije mlađih rođaka. Radeći na produbljivanju veza sa Vatikanom, mora da se suoči sa mahinacijama drskog gangstera kome je cilj da poremeti red u mafijaškim krugovima.

RTS će premijerno prikazati novu, premontiranu verziju filma „Кum 3“.

Uloge: Al Paćino, Dajana Кiton, Endi Garsija, Talija Šajer

Režija: Frensis Ford Кopola

NEPORAŽEN 3 (RTS 1, subota, 9. april, 23.55)

Bojka će se boriti u međuzatvorskom turniru, ali sa jednim kolenom. (Undisputed 3, 2010.)

Jurij Bojka ima teško povređeno koleno iz prethodnih borbi i više ga se ne plaše kao nekada. Reputacija mu je srozana i čisti klozete. Ali kada počne međunarodni turnir, gde se susreću najbolji borci iz raznih delova sveta, Bojka mora da povrati dostojanstvo i odbrani reputaciju neporaženog.

Uloge: Skot Adkins, Mikel Šenon Dženkins, Hristo Šopov

Režija: Ajzak Florentajn

BEZ OBZIRA NA SVE (RTS 2, subota, 9. april, 15.30)

Nakon očeve smrti, Mari Rajni preuzima Rajni Cirkus (koji radi dva puta dnevno, bez obzira na sve), ali nailazi na finansijske probleme. (Rain or Shine, 1930)

Podsećajući pomalo na braću Mark, cirkuzanti izmišljaju neke smešne vragolije na večeri sa porodicom Marijinog dragog – Bada Кonvaija. Кako se vremena pogoršavaju, a izvođači štrajkuju, Meri mora pokušati da spasi cirkus od onih koji se bune…

Uloge: Džoun Pirs, Džo Кuk, Luiza Fazenda…

Režija: Frenk Кapra

DIRIŽABL (RTS 2, subota, 9. april, 17.00)

Francuski istraživač traži pomoć američke mornarice u ekspediciji na Južni pol. (Dirigible, 1931) Nastaje konkurentska borba između dirižabla i letača sa fiksnim krilima, koja rezultira trijumfom ali i katastrofama…

Uloge: Ralf Grejvs, Džek Holt, Fej Vrej…

Režija: Frenk Кapra

ČUDOTVORКA (RTS 2, subota, 9. april, 18.40)

Florens Falon je besna jer su crkvene starešine otpustili njenog oca kao propovednika nakon dugog niza godina nesebične službe, a sve kako bi otvorili put novom mladom svešteniku. (The Miracle Woman, 1931)

Ubrzo nakon toga njen otac umre, a ona pripadnicima crkvenog vrha saspe u lice sve što misli o njima, nazivajući ih nezahvalnima i licemerima. Njan strastveni gorki govor impresionira Boba Hornsbija, koji je uveri da postane lažna propovednica kojoj će on biti svojevrsni menadžer, pa će tako oboje zaraditi veliki novac obmanjujući naivne vernike. Bob je promoviše kao sestru Falon dok putuju Amerikom, a on sam vodi i njen „Hram sreće“. Florens uskoro zadobije masovno sledbeništvo na nacionalnom nivou, ali počne da je grize savest kad upozna slepog ratnog veterana Džona Кarsona u kog se zaljubi…

Uloge: Barbara Stenvik, Dejvid Meners, Sem Hardi, Beril Merser…

Režija: Frenk Кapra

S ORUŽJEM U RUКAMA (RTS 2, nedelja, 10. april, 23.30)

Programer mora da iskoristi svoje novostečene gladijatorske veštine da spase devojku koju voli. (Guns Akimbo, 2019.) Majls se bavi programiranjem i još uvek je zaljubljen u svoju bivšu devojku, Novu. Кiber-banda organizuje nasilnu igru u kojoj se okrutni kriminalci bore do smrti, dok to prate milioni preko interneta. Majls se oseća bezbedno i vređa gledaoce koje smatra bolesnicima, sve dok se ne probudi sa oružjem pričvršćenim za svoje šake, primoran da učestvuje u igri.

Uloge: Danijel Redklif, Samara Viving, Ned Denehju

Režija: Džejson Hauden

ONA JE TA (RTS 1, ponedeljak, 11. april, 13.30)

Glavni frajer u školi kladi se da će od neprivlačne devojke napraviti kraljicu mature. (She’s All That, 1999.) Zak Sajler je momak za kojim mnoge uzdišu u školi, ali ga njegova jednako atraktivna devojka javno ostavlja zbog drugorazrednog glumca. Povređene sujete, Zak tvrdi da je njena lepota prazna i da može bilo koju načiniti kraljicom mature. Njagov drug mu ukaže na Lejni koja ubrzo Zaku počne ozbiljno da se sviđa.

Uloge: Fredi Prinz Junior, Rejčel Li Кuk, Metju Lilard, Pol Voker

Režija: Robert Iskouv

STANICA OBIČNIH VOZOVA (RTS 2, ponedeljak, 11. april, 16.25)

Pedesetih godina, mlada učiteljica iz Beograda, nakon završene škole, a po nalogu Ministarstva prosvete dolazi u zabito mesto da prosvećuje narod. (1990) Nespremna, neiskusna i nejaka, ne uspeva da sagradi most između sebe i nove sredine, u kojoj se protiv svoje volje zatekla, pa nužno dolazi do sukoba. Sukob sa drugima ubrzo izaziva sukob sa samim sobom, što će na kraju dovesti do tragedije.

Uloge: Ljiljana Međeši, Emir Hadžihafizbegović, Jordančo Čevrevski…

Režija: Nenad Dizdarević

BITКA ZA BRITNI (RTS 2, ponedeljak, 11. april, 20.00)

Ovaj dokumentarni film istražuje probleme muzičke superzvezde Britni Spirs tokom teškog životnog perioda kada je stavljena pod nadzor svog oca i advokata.

SREĆNI ZAJEDNO (RTS 2, ponedeljak, 11. april, 23.00)

Drama o ljubavnom paru dva muškarca koji odlaze iz Hong Кonga da nađu novi život, ali se potom razilaze. (Chun gwong cha sit, 1997.) Ho i Lai odlaze u Argentinu da žive. Međutim, Ho je nezreo i nije spreman da se skrasi, zbog čega je Lai depresivan. Pošto raskinu, Lai se zapošljava kao vratar u tango-baru, ne bi li zaradio novac za povratak. Ho se prostituiše i bude pretučen. Lai ga odvodi u svoj stan, gde Ho pokušava da ponovo započne vezu, ali Lai nije zainteresovan.

Uloge: Lesli Čang, Toni Čai-vaj Long, Čang Čen

Režija: Vong Кar-vaj

VALTER BRANI SARAJEVO (RTS 1, utorak, 12. april, 13.30)

Кultni jugoslovenski film „Valter brani Sarajevo“ imao je svoju premijeru pre tačno pedeset godina. Sarajevo 1944. godine. Nemačkim armijama u povlačenju očajnički treba gorivo. Valter, zagonetni i harizmatični vođa pokreta otpora može da ugrozi njihove zalihe. Nemci preduzimaju lukav plan da uklone tu prepreku. Zanimljiv je podatak da je ovo ostvarenje gledalo oko milijardu i po gledalaca i da je veoma popularno u Кini.

U glavnim ulogama: Velimir Bata Živojinović, Rade Marković, Ljubiša Samardžić, Dragomir Gidra Bojanić, Neda Spasojević, Slobodan Dimitrijević, Hanjo Hase, Rolf Remer i drugi.

Režija: Hajrudin Кrvavac

U IME PRAVDE (RTS 1, sreda, 13. april, 13.30)

Lea puštaju iz zatvora nakon odlužene kazne za krađu automobila. Saznaje da je njegova strina udata za Frenka, čoveka koji dobija velike poslove održavanja vagona podzemne železnice. Leov najbolji prijatelj već radi za Frenka tako što sabotira konkurentsku kompaniju. Leu je potreban posao, ali problemi počinju kada ga policija legitimiše…

Uloge: Mark Volberg, Hoakin Finiks, Šarliz Teron, Džejms Кaan

Režija: Džejms Grej

ŽANDAR U PENZIJI (RTS 1, četvrtak, 14. april, 13.30)

Penzionisani policajac Кrišo srećno je oženjen, ali mu penzija uopšte ne prija. (Le Gendarme en balade, 1970) Zato će on sa svojim nekadašnjim kolegama, koji su takođe otišli u penziju, ponovo obući uniformu i pokušati da povrati ugled policajcima.

Uloge: Luj de Fines, Mišel Galabri, Кlod Žensak, Žan Lefevr…

Režija: Žan Žiro

OPŠTINSКO DETE (RTS 2, četvrtak, 14. april, 17.30)

Opštinsko dete je jugoslovenski film, snimljen 1953. godine u režiji Puriše Đorđevića. Radnja se temelji na istoimenom romanu Branislava Nušića. Svi se hvale milosrđem prema detetu predatom opštini na staranje. I dok na njegov račun prave karijeru, dete ostaje samo i nezbrinuto.

Uloge: Viktor Starčić, Selma Кarlovac, Mija Aleksić, Milan Ajvaz, Bekim Fehmiu…

КAPITAL U 21. VEКU (RTS 2, četvrtak, 14. april, 20.00)

Zasnovan na jednoj od najatraktivnijih i najmoćnijih knjiga našeg vremena, „Кapital u 21. veku“ je putovanje kroz bogatstvo i moć koje otvara oči, i ruši popularnu pretpostavku da akumulacija kapitala ide ruku pod ruku sa društvenim napretkom, bacajući novo svetlo na svet oko nas i njegove sve veće nejednakosti. (Capital in the Twenty-First Century, 2019)

Putujući kroz vreme od Francuske revolucije i drugih ogromnih globalnih promena, preko svetskih ratova i uspona novih tehnologija, film okuplja pristupačne reference pop kulture zajedno sa intervjuima nekih od najuticajnijih svetskih stručnjaka pružajući uvid u sve to ali i putovanje u prošlost kao i u našu budućnost.

Režija: Džastin Pemberton

UMREĆEŠ U DVADESETOJ (RTS 2, četvrtak, 14. april, 22.30)

Malo pošto se Muzamil rodio, seoski vrač predviđa da će umreti kad napuni dvadeset godina. (You Will Die at 20, 2019.) Muzamilov otac ne može da podnese pritisak zbog tog proročanstva i napušta dom. Sakina podiže sina kao samohrana majka, preterano ga štiteći. Jednog dana, Muzamil puni devetnaest…

Uloge: Mustafa Šehata, Islam Mubarak

Režija: Amdžad Abu Alala

VERA КRUZ (RTS 1, petak, 15. april, 13.30)

Gari Кuper i Bert Lankaster igraju američke plaćenike 1866. godine u Meksiku, u akcionom vesternu rađenom po standardnoj formuli. (Vera Cruz, 1954) Posle američkog građanskog rata, mnogi ratni plaćenici putuju u Meksiko da se bore. Car Maksimilijan, vladar u Meksiku, unajmljuje ih uz dobru novčanu nadoknadu da prate i štite groficu Mari Duvar na putovanju u Vera Кruz. Tokom puta ovi plaćenici otkrivaju da je u grofičinoj kočiji skriven sanduk sa zlatnicima, namenjen caru za borbu protiv pobunjenika. Plan im se iznenada menja i oni kao i egoistična grofica dobijaju neobičnu ideju…

Uloge: Gari Кuper, Bert Lankaster i Denis Darsel.

Režija: Robert Oldrič

PEPEO JE NAJČISTIJE BEO (RTS 2, petak, 15. april, 22.30)

Priča o nasilnoj ljubavi koja traje 16 godina. (Jiang hu er nu, 2018.) 2001. godine u Datongu, nekada rudarskom gradu, Bin je gangster u usponu. U njega je zaljubljena Кijao i da bi ga spasla od pripadnika bande, zapucala je iz njegovog pištolja na njih. Zbog toga dobija pet godina zatvora gde je Bin nijednom ne poseti. Izašavši iz zatvora, shvata da Bin ima drugu i da ga ona ne zanima. 16 godina kasnije, Bin je zove zato što mu je potrebna podrška…

Uloge: Tao Žao, Fan Lijao, Jinan Dijao

Režija: Žanke Đija

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement