Connect with us

FILM

“BRIT MARI JE BILA TU”: Evo kada možete da pogledate film po bestseleru Fredrika Bakmana

Švedska dramedija prikazana je pre dve godine na Festu

Published

on

Brit-Mari-je-bila-tu

Film “Brit Mari je bila tu”, kao i istoimeni roman Fredrika Bakmana, koji je napisao i “Čovek po imenu Uve”, zabavna je, dirljiva i zanosna priča o ljubavi i novim prilikama. Ali i o neočekivanim prijateljstvima koja nas mogu naučiti tome ko smo zaista i šta smo sve u stanju da uradimo.

Brit-Mari ne može da podnese nered. Ona uvek večera u isto vreme i započinje svoj dan u šest ujutru, jer se samo ludaci bude kasnije. I nije pasivno-agresivna. To nipošto. Mada ljudi ponekad tumače njene dobronamerne predloge kao kritiku.

U šezdeset trećoj godini svega joj je dosta. Najzad napušta svoj četrdesetogodišnji brak lišen ljubavi i pronalazi posao na jedinom mestu gde je to moguće: u Varoši, oronulom naselju razorenom ekonomskom krizom. Za sitničavu Brit-Mari, navikavanje na taj novi svet sa bučnom decom, blatnjavim podovima i cimerom koji je (doslovno) pacov neće ići nimalo lako.

Što se tiče samih stanovnika Varoši, na samoj ivici očaja predaju se baš onom čega se Brit-Mari apsolutno užasava: velikoj ljubavi prema fudbalu. Kada lokalni omladinski tim izgubi svaku nadu da će pronaći trenera, angažovaće nju.

Brit-Mari nerado prihvata novu ulogu mentora tim izgubljenim dečacima i devojčicama, ali ubrzo primećuje kako joj značaj u zajednici raste. A što je još čudnije, postaje predmet romantičnog interesovanja ljubaznog i zgodnog lokalnog policajca po imenu Sven. Da li u ovom svetu čudaka i neprilagođenih likova Brit-Mari konačno može da pronađe svoje mesto?

Film “Brit Mari je bila tu” biće prikazan u ponedeljak, 2. maj, od 15.20 na RTV 1, a reprizu možete pogledati istog dana u 1.30.

Glavne uloge igraju: Pernilla Augustm, Vera Vitali, Peter Haber i Anders Mossling.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement