Connect with us

Domaće serije

TAJNE VINOVE LOZE: Mirtea LAŽE Veru! POZNAVALA je njenu MAJKU! A sa njenim OCEM je bila u VEZI?!

Zašto Mirtea ne želi da Vera sazna šta se dogodila sa njenim roditeljima

Published

on

Tajne-vinove-loze-Mirtea-i-Milica

Druga sezona serije “Tajne vinove loze” donela je misteriju u vezi sa Verinim roditeljima, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći kada je ona bila devojčica.  Ko su bili, odakle su došli i zbog čega su naprasno odlučili da napuste Negotin, jedna je od glavnih misterija oko koje se “plete” radnja novih 38 epizoda.

I dok Vera pokušava da odgonetne šta ih zapravo toliko uplašilo da odu iz Negotina i da sazna nešto više o svom poreklu, klupko misterije iz epizode u epizodu polako počinje da se odmotava. Za to je ponajviše zaslužna njena prijateljica iz doma, Snežana, koja se posle 20 godina vratila iz Amerike u Srbiju da je obiđe.

Njih dve su odrasle u domu, ali je Snežana, kada je stasala kao devojka, odlučila da okuša sreću u inostranstvu. I tamo je ostala. Tokom jednog razgovora, Snežana je otkrila Veri kako je bila ljubomorna na nju kada je bila mala, jer ju je posećivala Mirtea i povremeno izvodila iz doma. Za razliku od nje, koju niko nije obilazio.

Tajne-vinove-loze-Mirtea-i-Milica-2

Tajne vinove loze: Milica i Mirtea

Vaspitačice su govorile Snežani da Mirtea obilazi Veru zato što je poznavala njenu majku Milicu. Međutim, Vera nije mogla da poveruje u tu priču, jer joj je i sama Mirtea rekla da nije poznavala njene roditelje. Ona smatra da su vaspitačice na taj način tešile Snežanu. Vera je to spomenula i Mirtei, koja joj je isto to ponovila, iako, zapravo, nije govorila istinu.

Mirtea je poznavala Milicu i Verinog oca. Upoznale su se jedne prilike kod gazde Mihajla. Tada je Mireta insistirala da joj pogleda u šolju, ali ova je na pola odustala. Onda su se srele na pijaci, kada su Milici privukle pažnju plave minđuše koje je Mireta prodavala. Reč je navodno o antikvarnom nakitu, vekovima starom, koji otklanja svako zlo i štiti od uroka i demona. Ali i pomaže onima koji se razbole. Koliko god da je pokušavala da je nagovori da ih kupi, Milica se nije dala umoliti.

Tajne-vinove-loze-Mirtea

Mlada Mirtea

A onda je Mirtea jednog dana odlučila da svrati do Milice. Na vratima ju je dočekao njen muž, koji je bio iznenađen što je vidi na kućnom pragu. Po pogledima koje su razmenili stiče se utisak da su se njih dvoje poznavali i da Miličin muž nije prijateljski nastrojen prema njoj. Da li zbog toga što su njih dvoje imali nešto ili je on nije voleo iz prostog razloga što je Mirtea naklonjena verovanju u magiju, tek nije mu se dopalo što je došla kod njih.

Tajne-vinove-loze-Verin-otac

Verin otac

Mireta je zapravo došla da Milici pokloni minđuše koje su joj se dopale, a koje niko nije hteo da kupi. Milica ih je odmah stavila i rekla kako će da joj plati onoliko koliko su koštale, ali Mirtea nije htela ni da čuje. Nakon što joj je muž jasno stavio do znanja da želi da Mirtea ode, žene su morale da završe razgovor. Pre nego što je otišla, Mirtea joj je još jednom rekla kako bi bilo dobro da nastave gledanje u šolju koje su prekinuli. Milica se pravdala kako nema mnogo vremena, ali Mirtea joj je rekla da se mogu naći i kod Mihajla kad god njoj odgovara.

Tajne-vinove-loze-Mirtea-i-Milica-01

Mirtea kod Milice

Da li je Mirtea predosetila crne oblake, koji su se nadvili nad sudbinom njene porodice, pa je želela da ih rastera, ili je na neki način odgovorna za njihovu tragediju? Ono što je sigurno jeste da Mirtea nešto krije i da ne želi da se sazna, jer Veri stalo ponavlja kako mora da gleda u budućnost i da prošlost ostavi na miru. Šta god je, uskoro ćemo saznati.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Advertisement