Connect with us

Sadržaj epizoda

Vreme zla 1. epizoda: Katići nastavljaju borbu za korene uoči Drugog svetskog rata

U subotu, 23. aprila, od 20.00 na RTS 1

Published

on

Vreme zla 1. epizoda (subota, 23. april): Godina je 1934. Bogdan Dragović izlazi u zatvora. Dočekuje ga svečani ručak u kući Vukašina Katića, njegovog tasta.

Njegova žena Milena se raduje ponovnom uspostavljanju porodičnih odnosa, nakon petogodišnje robije zbog komunističkog opredeljenja. Na svačani ručak dolazi agent kominterne i Bogdanov prijetelj iz Prvog svetskog rata, Petar Bajević i govori Bogdanu da po partijskom zadatku treba da ide u Pariz.

Pet godina kasnije, Milena je u emotivnoj vezi sa Petrom, Bogdan se vraća u Beograd iz političke emigracije (u osvit Drugog svetskog rata), a Vladimir (Milenin i Bogdanov sin) zajedno sa devojkom Zorom i prijeteljima sa fakulteta, među kojima je Borin sin Miško odlazi na komunističke studentske proteste protiv vlasti.

Vreme zla 1 epizoda: Milena je u životnoj dilemi

Vladimira hapse. Milena traži pomoć od Bore Puba, pomoćnika ministra i starog prijatelja. On joj obezbeđuje da Vladimira puste iz zatvora, ali traži od Milene da se vrati Bogdanu kojeg je u međuvremenu napustila.

Petar pomaže Nađi da se spase na protestima, ali iznenada po zadatku mora da putuje u Istanbul. Dogovara se sa Milenom da se tamo nađu. Milena se dvoumi da li da ide, što zbog Bogdanovog povratka, što zbog Vladimirovog hapšenja.

Petar dolazi u Istanbul, stupa u kontakt sa sovjetskom vezom, ali ga napadaju tri nepoznata čoveka.

U seriji Vreme zla 1. epizoda glavne uloge igraju: Nada Šargin,Goran Šušljik, Goran Bogdan, Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Radovan Vujović, Isidora Simijonović, Nataša Ninković, Pavle Mensur, Pavle Čemerikić, Vule Marković, Miodrag Krivokapić i Jovana Balašević.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor filmitv.rs

Advertisement