Connect with us

Domaće serije

TAJNE VINOVE LOZE Anita Mančić otkriva NAJVEĆU Ružinu TAJNU! Evo zašto njih DVE nikad neće biti ISTE!

Po ovome se Anita i Ruža najviše razlikuju!

Published

on

TAJNE VINOVE LOZE Anita Mančić otkriva NAJVEĆU Ružinu TAJNU! Evo zašto njih DVE nikad neće biti ISTE!

Poznata glumica Anita Mančić, koja je trenutno u žiži interesovanja zbog uloge Ruže u popularnoj seriji „Tajna vinove loze“, otkrila je na televiziji K1 da ovu seriju – ne gleda.

– Moram da vam priznam da nisam videla seriju, ja ne gledam sebe. Mora da prođe dosta vremena da bih pogledala seriju ili film u kojem glumim. Ono što je divno je da smo toliko vremena svi provodili zajedno da smo se zaista zavoleli i postali prava porodica. Tokom prve sezone snimali smo usred korone i snimanja su bila duga i naporna. Toliko duga da sam razmišljala da nosim pidžamu sa sobom i da spavam u studiju jer sam gubila dosta vremena u putu od kuće do seta. Ruža koju igram je žena koja nema svoj život, već je njen život – otkrila je Anita u emisiji „Kec na jedanaest“.

Na pitanje Boška Jakovljevića da li privatno više puši nego Ruža u seriji, ako je to ikako moguće, Anita je sa osmehom rekla:

– O, da. I mnogo više – rekla je Anita.

Glumica je otkrila i da je po prirodi povučena, i da ako bismo zamislili prostoriju sa mnogo ljudi, ona bi bila ta koja bi stajala u ćošku.

– Ja sam ozbiljno nesocijalan čovek, tako sam se rodila. I moj put je duži i teži ali mislim da je jedini pravi. O tome sam razgovarala davno i sa Petrom Kraljem. Kazao mi je da kratko ali slatko deluje primamljivije, ali da je jedino trajanje vredno – rekla je Anita Mančić.

Anita je otkrila i koja joj je uloga još uvek nedostižna u karijeri i time iznenadila mnoge.

– To je Hamlet. Sate sam provela objašnjavajući ljudima da ja treba da glumim Hamleta. Mislim da jedino žena može da na pravi način iznese takvu ulogu. I da bi ta žena trebalo da budem ja – kazala je poznata glumica.

Mnogi su možda zaboravili i da je pre tridesetak godina Anita imala šansu za veliku karijeru u Francuskoj.

– Ja sam žena iz onog ćoška s početka razgovora. Glumila sam u filmu francuske produkcije koji je sniman ovde i otišla sam u Francusku u kojoj su bili veoma zainteresovani da rade sa mnom ali ja sam se prepala od svega toga. Uz to, bile su to devedesete godine kada mi baš nismo bili na dobrom glasu pa sam jednu ulogu izgubila jer producenti nisu želeli da Srpkinja glumi u filmu. Svakako, mislim da to nije bilo za mene, da se tamo ne bih snašla. Ne snalazim se ni ovde, u ovom vremenu. Vratila sam se u Srbiju u kojoj su u tom trenutku bile restrikcije struje, majka me je sačekala sa „embargo“ kolačem. Ali, ne kajem se – kaže Anita Mančić.

Otkako je glumila u seriji „Zaboravljeni“ do danas posvećena je deci i mladim ljudima na margini, bilo da je reč o deci iz vaspitno-popravnog doma u kojem su snimali seriju, bilo u okviru svog projekta „Njihov svet“ u kojem radi sa mališanima koja pate od Daunovog sindroma i poteškoća u razvoju.

– Mislim da bi ovaj svet bio mnogo lepši kada bi svako od nas svakog dana uradio malo. Pozvao nekoga telefonom i pitao: „Kako si? Da li ti nešto treba, mogu li danas da ti nešto donesem?“. Kada bismo se svakog dana nekome osmehnuli, nekoga zagrlili – kazala je Anita na K1.

– Seriju „Zaboravljeni“ snimali smo u vaspitno-popravnom domu i tamo sam upoznala divnu decu koja nažalost nisu imala srećne porodice kao mi. I tada sam shvatila da želim da im pomognem – rekla je glumica.

Anita je aktivna i u radionicama za decu sa poteškoćama u razvoju s kojima priprema i pozorišne predstave.

– Oni nisu za sažaljenje. Oni su fantastični ljudi koji samo stvari rade na svoj način. Mnogo se govori o inkluziji, a stalno se očekuje da oni uđu u naš svet, a ja mislim da bi trebalo da bude obrnuto. Da mi uđemo u njihov. Ta deca su doživela da budu na sceni Narodnog pozorišta i mnogo sam srećna zbog toga – rekla je Anita za „Kec na jedanaest“.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV

Advertisement