Connect with us

Domaći film

DARA IZ JASENOVCA Stiže DRUGI DEO filma, a evo KO igra GLAVNU ULOGU! Oduševićete se!

Radnja je smeštena pred kraj 20. veka

Published

on

Film „Dara iz Jasenovca“ potresao je gotovo sve koje su ga gledali. Kao što znamo film govori o stradanju srpskog naroda tokom perioda Drugog svetskog rata. Reditelj Predrag Gaga Antonijević odlučio da snimi drugi deo, a film će se snimati u Baru.

Glavni lik će tumačiti Mira Karanović, a radnja se odvija 50 godina kasnije.

– Snimaće se u Baru, i pratiće se susret Dare i Bude. Nama je bila želja da tu priču zaokružimo. Sudbina te dece koja su spašena bila je tragična, a ne srećna, jer su ta deca pokrštena, rasla su  neznajući za svoju rodbinu, braću sestre. Mira Karanović igra Daru 50 godina kasnije. Mira i ja dugo sarađujemo i ona je genijalna glumica – rekao je Gaga Antonijević.

– Gledala sam film i dopala mi se ta intimna priča glavnih junaka. Ovaj film će biti istorijski tačna priča o kojoj se nije previše pričalo, najava neonacizma – rekla je Mira Karanović.

– Nisam pominjao Oluju u drugom delu jer bi mi to bio zbeg na zbeg… Istorijski nije dovoljno prikazan taj period… Film je na Miru emotivno delovao, i to je i najveći razlog zašto ona taj film radi – rekao je reditelj, a Mira nije krila oduševljenje glumicom koja je tumačila lik male Dare:

– Ona je zaista posebno dete, veoma talentovana, impresivno je da je ta devojčica ušla u priču koja je teško zamisliti. Kada gledam predstavu ili film uvek mi je važno da se emotivno povežem.

– Događaji iz zadra nisu toliko poznati ni naučnoj javnosti a kamoli našoj. Retko ko od Srba i zna za događaje iz Zadra, osim onih koji su tamo bili. Ako vidimo da je taj grad bio podstaknut u šovinistički linč, onda vidite da čovek vrlo lako može da postane zver.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV/Kurir

Advertisement