Connect with us

Domaće serije

IGRA SUDBINE Dobrica ima jednu veliku TAJNU! Da se OVO dogodilo NIKADA ne bi došao u KAN HOLDING!

Evo ko je STVARNO Dobrica!

Published

on

Igra sudbine Miroljub Turajlija

Igra sudbine u trećoj sezoni donela nam je pregršt novih likova koji su zabiberili čorbu Kanačkima svako na svoj način. Ipak, nisu svi dovedeni da bi pravili probleme. neki od njih tu su i da bi nas nasmejali do suza. Baš poput neodoljivog tandema Dobrica- Silvana čiji nas dijalozi nasmeju i u najnapetijoj situaciji po glavne junake.

I dok se još prisećamo prošlonedeljne Silvanine i Dobičine posete biznis klubu, kada je visprena Silvana Dobrici otkrila svoje špijunske adute, glumac Miroljub Turajlija u intervjuu za domaće medije otkrio je kakva iskustva nosi sa snimanja serije koja i dalje obara sve rekorde.

– Moja iskustva u vezi sa serijom su zaista prelepa. Ja sam se pojavio tek u trećoj sezoni, i nisam bio siguran kako će teći moje uklapanje u već jednu uigranu ekipu, s obzirom na to da su oni već dve godine snimali. No, u pitanju je jedna krajnje profesionalna ekipa, puna radosti, ljubavi, i jako su me lepo prihvatili, i ja sam im svima ponaosob neizmerno zahvalan na tome – poručuje Turajlija dodajući da je uloga Dobrice pisana upravo za njega.

– Moj Dobrica u seriji jeste komičan, pisac scenarija Žarko Jokanović mi je i rekao da piše jednu ulogu za mene, da će biti komična i da on misli da baš ja mogu najbolje da je iznesem i odigram. Dobrica je lukav, prepreden, ciničan, spletkari previše, ali je i smotan i trapav. To doprinosi komici tog lika, pored replika koje su mu jako duhovito napisane. Po tom cinizmu mislim da najviše liči na mene – iskren je glumac, ističući da ulogu igra uglavnom onako kako je prvi put doživi kada pročita scenario, a to je bio slučaj i sa Dobricom.

Iako trenutno aplauze publike dobija u TV seriji, glumac ne krije da je pozorište njegova prva ljubav.

– Kao prvak Pozorišta na Terazijama, najviše igram u svojoj matičnoj kući, gde me publika može videti u predstavama Čikago, Cigani lete u nebo, Neki to vole vruće, Brodvejske vragolije, Zona Zamfirova, Mister dolar i u najnovijoj hit predstavi, mjuziklu Flešdens – ističe glumac koji je i nosilac važnog priznanja svog pozorišta.

– Mislim da nije iskren onaj ko kaže da mu nagrade i priznanja ne znače. Naravno da sam ponosan na sva moja priznanja, imam dve Godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama, za uloge u predstavama „Čikago“ i „Mister dolar“, nagradu za najboljeg glumca na festivalu u Šapcu za ulogu u predstavi „Pastorala“, nagradu za najbolju mušku ulogu na pozorišnom festivalu u Sarajevu, za ulogu u predstavi „Radi mi svašta“, a 2019. godine sam postao i prvi laureat nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“, koju dodeljuje Pozorište na Terazijama, za ulogu Anderlinga u mjuziklu „Brodvejske vragolije“.

Inače, Miroljub je rođeni Novosađanin. Studije glume upisao je iz prve i to u klasi Miše Janketića. Ipak, to nije bio njegov jedini izbor.

– Odrastao sam kao jedinac u jednoj skladnoj porodici, uz majku koja je zdravstveni radnik i oca školskog nastavnika, gde su mi od malena stvarali radne navike, negovali prave vrednosti i vodili se idejom da je kvalitetno, široko i temeljno obrazovanje ključ kasnijeg uspešnog i zadovoljstvom ispunjenog života. Mogao bih reći i da su uspeli u tome, bio sam odličan učenik, voleo sam da učim, da saznajem i spoznajem nove stvari, a danas se bavim poslom koji volim, predajem mu se u potpunosti, trudim se da u svakom trenutku, svaki posao radim odgovorno, studiozno i profesionalno, baš kako su me i učili i usmeravali – ističe Turajlija, dodajući da su njegovi roditelji imali drugu ideju kada je reč o njegovoj karijeri.

– Drugi fakultet, odnosno PMF, smer ekologija, bio na insistiranje baš mojih roditelja, koji su se brinuli da, ukoliko ne položim prijemni na Akademiji, ne pauziram jednu godinu. Hteli su da imam neku rezervnu opciju, što je i razumljivo, jer te godine, 1998., na prijemni za glumu izašlo je više od 300 kandidata, a svega 10 je moglo da prođe. Njihova bojazan da neću položiti je bila opravdana, ali za mene tad i nejasna, jer sam bio potpuno ubeđen da ću položiti taj prijemni i upisati Akademiju, da „ona“ samo mene čeka. Ponekad mi, danas, fali ta mladalačka samouverenost i samopouzdanje – zaključuje glumac.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Prva IMDb/Aleksandar Krstović

Izvor Film i TV/NajMagazin

 

 

 

Advertisement