Connect with us

TV Premijere

ISTRAŽIVAČ: NAJDUBLJA PEĆINA Novi dokumentarac na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC! Evo i KAD!

Šta skriva tama?

Published

on

Istraživač najdublja pećina national geographic

ISTRAŽIVAČ: NAJDUBLJA PEĆINA Novi dokumentarac na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC! Evo i KAD!

Iako je čovek odavno otpočeo trku za osvajanjem svemira, sanjajući o tome da „dotakne zvezde“, činjenica je da još nije dovoljno upoznao ni sopstveni dom. Planetu zemlju.

Šta kriju dubine mora i okeana, neprohodne džungle Amazonije i centralne Afrike?

Da li se na severu i jugu naše planete nalaze samo sneg i led, ili ispod milenijumskih smetova neotkriven čeka čitav živi svet zamrznut u trenutku tokom neke od turbulentnih klimatskih promena na našoj planeti.

Vođena ovim pitanjima, ekipa elitnih spelologa odlučila je da u dokumentarnom filmu „Istraživač: Najdublja pećina“ koji na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC premijerno gledamo u subotu 4. juna od 22.00, odgovori makar na jedno – koja pećina se zvanično može smatrati najdubljom na našoj planeti?

Ekspedicija koju predvodi iskusni speleolog Bil Stoun (68), krenula je na višemesečno terensko istraživanje, kako bi i zvanično potvrdila da je upravo pećina Čeve, nadomak meksičkog grada Oahaka, odgovor na ovo pitanje. Uz ogromnu logističku operaciju iznad zemlje, koja je pružala podršku glavnoj ekipi u podzemnim tunelima, tim se upustio u potragu za prolazom do dna najdublje pećine na svetu.

Šta će pronaći na njenom kraju, probijajući se kroz teško prohodne lavirinte u koje ljudska noga nikada nije kročila? Potvrdu svojih pretpostavki ili novi ćorsokak?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo NATIONAL GEOGRAPHIC

Continue Reading
Advertisement