Connect with us

Domaće serije

HIT! Snima se serija o Radovanu Karadžiću! Evo KO igra GLAVNU ULOGU!

Ideja o filmu pretočena u seriju

Published

on

Radovan Karadžić serija

Radovan Karadžić dobija seriju, a evo ko igra glavnu ulogu u seriji koju kao produkcijska kuća potpisuje United Media.

Doktor D naziv je novog igranog filma Gorana Markovića koji će, kako izgleda, posle mnogo čekanja svetlo dana, ipak, ugledati kao TV serija. Producent filma, a najverovatnije i nosilac glavne uloge je naš proslavljeni glumac Tihomir Stanić. Serija u produkciji United media trebalo  bi da se emituje tokom 2023. godine.

– Ovo je priča o čoveku koji je optužen, još uvek ne i osuđen za ratni zločin, u periodu dok ga ceo svet traži, a on maskiran i prerušen dobija drugi identitet. Poverovavši u svoje isceliteljske moći on čak uspeva i da čini dobro, sve dok ga ne izdaju njegovi čuvari. Tako ja, kao glumac kome je ponuđena ova uloga, razmišljam i nadam se da bi taj lik, koji bismo stvorili, mogao asocirati na mnoge iz stvarnog života – u prošlosti i u budućnosti, ne samo ovdašnje, nego i evropske i svetske – kaže za Danas Tihomir Tika Stanić.

Doktor D naziv je nove serije United Media o Radovanu Karadžiću

Zanimljivo je da je scenario “Doktor D”, u obrazloženju komisije koja je na prvom konkursu Filmskog centra Srbije za eminetne reditelje preporučila ovom filmu podršku od 24 miliona dinara, opisan kao priča čija je velika vrednost suptilni humor, i da bi Marković čak još više trebalo da razradi i da pojača te potencijalno duhovite situacije.

– U svakom slučaju, ako je inspiracija za ovaj film doktor Džekil i mister Hajd, glasajmo za obojicu, jer nema čoveka bez svoje senke”, zapisala je komisija, navodeći i da “Doktor D” ima veliki festivalski potencijal koji će ostvariti angažovanom temom i učešćem eminentnih glumaca.

Radovan Karadžić – od filma do serije

Nažalost, i uprkos ovim dobrim preporukama, sudbina Markovićevog novog filma je neizvesna, i ko zna koliko će morati da čeka na početak snimanja (ako do njega i dođe), jer je Upravni odbor FCS na čelu sa predsednicom Jelenom Trivan, kako piše Danas, doneo odluku da poništi prvi konkurs na koji je pozvao eminetne reditelje.

Kao razlog za odustajanje od filma navode se optužbe da Goran Marković u stvari hoće da snimi film o Radovanu Karadžiću.

Prema rečima Tihomira Stanića, ova konfuzna i nezdrava situacija samo je proizvod naše celokupne društvene klime.

– Naravno da će se o filmu “Doktor D” unapred tako govoriti, jer vulgarizacija i estradizacija javnog i kulturnog prostora dovodi do mogućnosti da se umetnički čin, scenario ili završen film klasifikuju i tretiraju kao propagandno ili politikantsko oruđe, a samim tim i umetnici koji ga stvaraju – smatra Stanić, koji s Markovićem ima dugogodišnju saradnju i kao glumac, i kao producent njegovih ostvarenja “Turneja“ i “Falsifikator” – poručio je Stanić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin/Vizual PromoO

Izvor Film i TV

 

Advertisement