Connect with us

Domaće serije

STIŽE 15 NOVIH DOMAĆIH SERIJA! Detaljan spisak TV naslova koje ćemo gledati sledeće sezone

Krimići, sapunice, trileri, istorijske sage, sitkom… Za svakog ponešto

Published

on

Domace-serije-2023

Nakon što smo ispratili treći ciklus krimi-drame “Državni službenik”, sačekaćemo još mesec dana da se oprostimo od sapunica “Kolo sreće” i “Igra sudbine” na TV Prva, kako bismo rekli zbogom aktuelnoj, 2021/22, televizijskoj sezoni.

I dok se gledaoci tokom leta budu odmarali, televizije će nam pripremati nove poslastice za jesen. Ako je suditi prema najavama, sledeća TV sezona biće najbombastičnija do sada. Uz stare TV hitove, gledaćemo čak 15 novih domaćih serija! U pripremi je, takođe, bar još sedam naslova, koji će verovatno sačekati sezonu 2023/24.

Sapunica za letnje dane

Na “Kolo sreće” biće definitivno stavljena tačka posle 200 i kusur epizoda, ali zato “Igri sudbine” defnitivno neće biti kraj 8. jula, kada će TV Prva svirati tajm aut. Ada Kanački i kompanija vraćaju nam se na jesen sa novim epizodama, iliti četvrtom sezonom.

A do tada, gledaoci će imati priliku da se druže sa junacima nove telenovele – “Mala supruga”. Reč je o ekranizaciji istoimenog romana Mir Jam, čija je radnja smeštena u današnje vreme. Serija će imati 100 epizoda, koje ćemo pratiti (po dve u paketu) radnim danima u terminu od 20 časova.

Produkcija “Smart media” za jesen sprema novu sapunicu, sa kojom će se vratiti na male ekrane. Reč je o rimejku popularne latinoameričke telenovele “Los exitosos Pells”, u srpskoj verziji – “Od jutra do sutra”.

Gotove i spremne za prikazivanje

Bilo jednom u Srbiji (1)

Bilo jednom u Srbiji

I dok se mnoge serije upravo snimaju, postoje i one koje su spremne za emitovanje. Uglavnom je reč o proširenim verzijama domaćih filmova, koje smo gledali protekle godine u bioskopima.

Tako nas naredne jeseni očekuju mini-serije “Bilo jednom u Srbiji” i “Zlatni dečko”, ali i “Toma”, koji će imati desetak epizoda.

Ekranizacija romana

U svetu je već dugi niz godina praksa da se ekranizuju popularni romani, što je kod nas uzelo maha u poslednjih nekoliko godina. Nakon “Korena” i “Vremena zla”, sledeće sezone na TV Nova S stiže i “Vreme smrti” od Dobrice Ćosića.

Milan-Maric-Zarko-Lausevic-serija-Pad

„Pad“: Žarko Laušević i Milan Marić

Sa druge strane, produkcija “Firefly” sprema za gledaoce Superstar TV seriju “Pad”, po autobiografskom romanu Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”, ali i krimić “Deca zla” od Miodraga Majića.

Od krimića do sitkoma

Ljubitelji krimi saga i trilera uživaće u serijama “Nemirni”, iza koje stoji autorska ekipa “Jedinog izlaza”, i “Tunel”, koju priprema produkcijska kuća Lazara Ristovskog. Tu je i tinejdž krimić “U klinču” (RTS), koji potpisuje tvorac “Južnog vetra” – Miloš Avramović.

U-klincu-Milos-Avramovic-i-Mihailo-Veruovic-Vojaz

„U klinču“: Miloš Avramović i Mihailo Veruović Vojaž

Oni koji vole domaći humor obradovaće vest da produkcija “Emoušn” uveliko radi sitkom “Pelagijin venac”. A pravo osveženje će biti i “Popadija”, koju ćemo gledati na TV Prva.

Istorijske priče

Na Božić nam stiže nastavak priče o “Dari iz Jasenovca”. U pitanju je mini-serija “Zadarska kristalna noć” (RTS), koja će otkriti šta se na kraju zbilo sa Darom i njenim bratom Budom.

“Vazdušni most” je mini-serija, koja će uslediti nakon bioskopskog života novog filma Radoša Bajića “Heroji Halijarda”.

U pripremi

Serije koje još nisu počele da se snimaju, a koje se uveliko pripremaju su: “Sablja” (ubistvo Zorana Đinđića), “Jovanka” (životna priča Jovanke Broz, Titove supruge), “Doktor D” (životna priča Radovana Karadžića), “Most”, “Frust”, “Gorila” i “Jesenje kiše”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto

Izvor Film i TV

Advertisement