Connect with us

FILM

OVAJ GLUMAC JE ODBIO DA IGRA TIRKETA! Biković nije bio Bjelin prvi izbor za “Montevideo”

Odbio, pa se pokajao…

Published

on

Montevideo

Film “Montevideo, Bog te video” za kratko vreme je osvojio srca publike na celom Balkanu. Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri glavnu ulogu – Tirketa. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje.

– Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge – rekao je Miloš Biković. – Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: “Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal”. Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala.

– Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da “ovaj dečko vlada fudbalom”. Tako sam i koncipirao svoj lik – zaključio je glumac.

Marko Janketic

Marko Janketić u seriji „Montevideo, Bog te video“

Zanimljivo je to da je Marko Janketić, zvezda serije “Ubice mog oca”, bio je prvi izbor Dragana Bjelogrlića. Ali je on tu ulogu odbio zbog obaveza koje je imao prema pozorištu i filmu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor: Magazin Novosti

Advertisement