Connect with us

Domaće serije

DETALJAN SPISAK OBNOVLJENIH SERIJA: Evo koji TV hitovi nam se vraćaju na jesen!

Od krimića preko misterija do sapunica

Published

on

Domace-serije-2023-nove-sezone

Na kraju svake televizijske sezone prave se spiskovi ugašenih serija, novih koje ćemo tek gledati, ali i naslova obnovljenih za novu TV “rundu”. Više od 20 domaćih serija dobilo je zeleno svetlo od televizija i produkcija za snimanje novih epizoda.

Ako se uzme u obzir i to da nas od septembra očekuje 20-ak novih serija, predstojeća jesen na malim ekranima biće prilično uzbudljiva. U nastavku teksta donosimo vam detaljan spisak serija koje su dobile po još jednu sezonu.

Pun ekran krimića

Juzni-vetar-2-Ubrzanje

Južni vetar 2. sezona: Miodrag Radonjić i Miloš Biković

Kada je reč o krimi dramama, nema sumnje da publika najviše iščekuje povratak “Južnog vetra”. Reditelj Miloš Avramović je nedavno najavio početak snimanja druge sezone, a novih 14 epizoda trebalo bi da gledamo u drugom delu sledeće sezone. Najverovatnije na proleće i to na Radio-televiziji Srbije.

Sa podjednako velikim uzbuđenjem čeka se i na treću i polsednju sezonu kostimiranog krimića “Senke nad Balkanom”. Autor, reditelj, scenarista i glavni glumac Dragan Bjelogrlić je nedavno potvrdio da će Tane uskoro ponovo stati pred kamere.

Senke nad Balkanom: Dragan Bjelogrlić

Nakon što obnovimo gradivo prve sezone serije “Klan”, Superstar će nam servirati drugi ciklus od 2. jula, vikendom u 21.00. Treća sezona je u post-produkciji, a nju ćemo najaverovatnije gledati na jesen, čim se na RTS-u izvrti druga sezona (još nije poznato kada).

Sledeće sezone trebalo bi da nam se vrati i “Tajkun”. Autor Đorđe Milosavljević završio je pisanje scenarija, Dragan Bjelogrlić je potvrdio da će reprizirati ulogu Vladana Simonovića, tako da se samo čeka da izvršna produkcija “Firefly” uzvikne: “Akcija!”

Posle velikog uspeha druge sezone, “Besa” je obnovljena za novi ciklus. Još nije poznato kada će produkcija “Adrenalin” početi snimanje novih epizoda. Budući da se radi o najzahtevnijem domaćem TV projektu, nije realno očekivati da ćemo treću sezonu gledati ove godine.

Mada smo je otpisali u tekstu o ugašenim serijama, jer nije opravdala očekivanja publike, “12 reči” će, kako saznajemo, dobiti još jednu šansu. Dakle, biće druge sezone.

Epidemija misterija se nastavlja

Snimanje treće sezone serije “Dug moru” privodi se kraju, a kako najavljuju iz izvršne producije – ona će ujedno biti i oproštajna. Nove epizode biće prikazane na jesen na kanalu Superstar i, verovatno, na B92, gde će ponovo proći nezapaženo.

Za drugi ciklus obnovljena je i “Beležnica”, uprkos činjenici da ni ova misteriozna saga nije postigla bogzna kakav uspeh. Baš kao i gore pomenuto TV čedo Bojane Maljević, ali nekim čudom poživeće još jednu sezonu.

Crna svadba finale

Crna svadba

E, zbog “Kalkanskih krugova” i “Crne svadbe” možemo s punim pravom reći da publika uveliko grcka nokte, nestrpljivo iščekujući nove epizode. Svaka novost o drugoj sezoni, za koju su obnovljene obe “Firefly” serije, u vrhu je najčitanijih tekstova na našem sajtu. Scenario za “Kalkanske krugove” je gotov, glavna glumačka postava je potvrdila učešće u nastavku, a prema najavama početak snimanja očekuje se tokom jula. Drugi ciklus “Crne svadbe” je u pretprodukciji, tako da ćemo se na nastavak, nažalost, načekati.

“Pevačica” je, uz “Crnu svadbu”, bila osveženje ove sezone. Donela nam je odličnu kombinaciju krimića i naučne fantastike, pa će u nastavku biti i onih likova koji su otišli Bogu na istinu. Dakle, vraćaju se i Miloš Timotijević i Milica Pavlović. A kada – to još nije potvrđeno. Snimanje novih epizoda najavljeno je za početak proleća, ali zbog “Ubica 6” je, verovatno, pomereno.

Povratak pajkanskih krimića

Ubice mog oca 5 (2)

Ubice mog oca: Tihomir Stanić, Vuk Kostić i Marko Janketić

Šesta sezona serije “Ubice mog oca” upravo se odigrava dok čitate ovoj tekst, tako da možemo sa sigurnošću reći da se Aleksandar Jakovević vraća sledeće sezone na Superstar TV. Budući da bi posle “Ubica” trebalo da usledi snimanje “Pevačice”, ekranizaciju četvrte sezone “Državnog službenika” realno je očekivati u drugom delu godine.

Fabrika sapunica radi bez prestanka

Najdugovečnija domaća serija, ali i najgledanija u poslednje tri godine – sapunica “Igra sudbine” odlazi na letnju pauzu. Na jesen stiže sa četvrtom sezonom i sa čak 300 novih epizoda! Dakle, i posle Ade – Ada Kanački!

Sloboda Mićalović je nedavno potvrdila da se i njena Vera Smljinić vraća u trećoj sezoni “Tajne vinove loze”, koja je prodata za svetsku distribuciju.

Urgentni centar 4

Urgentni centar: Ivan Bosiljčić

Sa junacima medicinske sapunice “Urgentni centar” družićemo se na jesen na TV Prva u četvrtoj sezoni. Ono što će posebno obradovati gledaoce, pre svega dame, jeste povratak Ivana Bosiljčića, iliti dr Nemanje Arsića.

Savremene drame

Nakon zapaženog uspeha, serije “Mama i tata se igraju rata” i “Azbuka našeg života” obnovljene su za drugu sezonu. Prva je snimljena i gledaćemo je na jesen, a na “Azbuku” ćemo da sačekamo, jer je snimanje novih epizoda zakazano tek na jesen.

Sa smehom u kišnu jesen

Boje domaćeg humorističkog igranog programa braniće “Radio Mileva 3”, “Složna braća 3” i “Aviondžije 5”. Sve tri serije se uveliko snimaju.

Igrano-dokumentarni serijali

Branilac-8-epizoda

Branilac: Nenad Jezdić

Istorijski igrano-dokumentarni serijal “Srpski junaci srednjeg veka” vraća nam se ove jeseni sa trećoj sezonom na Radio-televiziju Srbije. Na Javnom servisu gledaćemo i drugu sezonu serije “Branilac”, koja se radi po istinitim događajima.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV

Advertisement