Connect with us

Domaće serije

ODBIO “DARU” ZBOG SERIJE “PAD”: Evo koga će Ljubomir Bandović igrati u TV drami o Žarku Lauševiću

Presudio je dobar scenario

Published

on

Ljubomir-Bandovic-Juzni-vetar

Poznati glumac Ljubomir Bandović završio je snimanje serije “Pad”, rađene po Lauševićevom romanu “Godina prođe, dan nikad”, čija se premijera očekuje krajem godine.

Bandović je zbog ovog angažmana odustao od uloge odraslog Bude u seriji “Dara iz Jasenovca”, pa ga je tamo zamenio kolega Marko Gvero. Lauševićevu majku Roksandu u “Padu” igra crnogorska glumica Dubravka Drakić, dok će oca oživeti Ljubomir Bandović. Kao što je već poznato, proslavljenog glumca u seriji igra Milan Marić.

MIlan Marić Žarko Laušević serija PAD

– Lauševu knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje. Scenario serije “Pad” prilično je emotivan i kompleksan, pa je i ogroman izazov za sve nas – rekao je Marić, koji je sa Lauševićem sarađivao u seriji “Državni službenik”: – Nismo razgovarali o tome što ću ga glumiti u “Padu”. Važno je da ljudi shvate da svrha te serije nije da dokumentarno rekonstruišemo događaje iz Žarkove prošlosti, već da pokušamo da dočaramo vreme i ljude unutar tog ludog vremena.

Žarko Laušević je u svojoj autobiografiji “Godina prođe, dan nikad” opisao događaje iz kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dva momka, a jednog ranio. Posle izdržane zatvorske kazne glumac se sa porodicom preselio u Ameriku zbog, kako se pretpostavlja, straha od krvne osvete.

BONUS VIDEO DUHOVI (Ghosts) Novi HIT sitkom samo na FOX kanalu

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Kurir

Advertisement