Connect with us

Domaće serije

KLAN Otkrivamo: Evo ŠTA nas čeka u TREĆOJ SEZONI! Hoće li ŠOK i PAŠA PREŽIVETI?

Sledi veliki ŠOK!

Published

on

Klan 2

Klan 2. sezona počela je da se prikazuje 2. jula na kanalu Superstar vikendom od 21.00, a već prve epizode oduševile su mnogobrojne gledaoce.

Boban Skerlić, reditelj serije, govorio je o ovom projektu koji je, za kratko vreme, pridobio veliki broj poštovalaca.

– Seriju sam radio pre svega za sebe. Moja ideja je bila da napravim seriju kakvu bih ja voleo da gledam, sa idejom da se dopadne i mojoj deci i okruženju – rekao je Skerlić.

Prema njegovim rečima, serija je zamišljena kao trilogija u kojoj je prva sezona bila razvoj klana, druga je njegovo bahaćenje, a treća će biti propast.

– U prvoj sezoni su već uspostavili veze sa policijom i politikom. Te veze se sa većom količinom love i potrebom za većom moći usložnjavaju i umnožavanju. Dokazujem tezu da organizovanog kriminala nema bez veze sa moći, koja je tamo gde je politika i policija – naveo je reditelj.

Čitajući različite knjige i sudsko-policijsku dokumentaciju, Skerlić je shvatio „da su u pitanju u osnovi tupadžije“.

– Ti kriminalci nisu ono kako se prodaju u nekim televizijskim programima, nikakvi heroji sa užarenog asfalta, neki crni biseri. Koješta. Nego tupave bitange koje su, naravno, kad ulaze u svoje poslovne aranžmane ekstremno brutalni. Tu sliku o kriminalu i kriminalcima sam hteo da prenesem – istakao je reditelj.

Pre snimanja serije, Skerlić nije poznavao mlade glumce Nedima Nezirovića i Aleksandra Dimitrijevića, koji su glavne uloge zaslužili na kastingu i ističe da je prezadovoljan time što su napravili, primetivši i da je jedan broj glumaca napravio iskorake zahvaljujući svojim karijerama ulogama u “Klanu“.

Skerlić je rekao da ne zna da li će serija ikoga odvratiti od kriminala, ali je izvesno da nikog neće regrutovati.

Prema njegovim rečima, nakon gledanja serije niko neće poželeti da se identifikuje sa bilo kojim od glavnih junaka, jer niti su njihove sudbine svetle, niti su ikakve vertikale na koje se valja osloniti.

– Teško mogu da poverujem da neko želi da bude deo uplašenog belosvesnog čopora. Prosto, koliko god vam tih junaka bilo povremeno žao i ma koliko imali neku vrstu empatije prema njima, ubeđen sam da sa njima niko ne želi da se identifikuje – zaključio je reditelj.

DUHOVI – NOVI HIT SITKOM NA KANALU FOX

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Firefly production

Izvor Film i TV/ Informer

Continue Reading
Advertisement