Connect with us

TV

Predrag Bjelac OTKRIVA kada stiže nastavak serije “CRNA SVADBA” i koliko sezona će imati “UBICE”

Iznenadiće vas njegov odgovor!

Published

on

Kada bismo hteli da ga opišemo jednom rečenicom, ona bi svakako bila “svetski, a naš”. Te dve hiljade i neke godine svi smo bili oduševljeni što će naš glumac zaigrati u planetarno poznatom filmskom serijalu o Hariju Poteru. Predrag Bjelac je od tada izgradio zavidnu glumačku karijeru kako kod nas, tako i u inostranstvu. I jedini je srpski glumac koji ima figuricu izrađenu po svom filmskom liku. Glumio je na desetak jezika do sada, a spektar njegovih uloga je zadivljujući. Dok mu karijera paralelno teče i u Češkoj, domaća publika poslednjih meseci gledala ga je u serijama “Ubice mog oca”, “Crna svadba”, “Dinastija”

Dinastija-37-epizoda

Dinastija: Predrag Bjelac i Marija Karan

Na pitanje da li je odgledao originalnu “Dinastiju”, Predrag Bjelac odgovara da je to bila i ostala kultna serija, prva američka sapunica na našoj televiziji, koju smo nekad davno rado gledali, oduševljeni do tada neviđenim bogatstvom i glamurom. Ali i sa posebnim prezirom prema, za nas novom, televizijskom žanru i načinu glume.

– Sećam se da smo se odlično zabavljali, obično u velikom i veselom društvu i da smo jedva čekali sledeći nastavak, zaintrigirani nebuloznim zapletima, ali i željni novog druženja. Naša verzija je ogoljenija, surovija, prilagođena ovom prostoru i vremenu, nažalost, i siromašnija, pre svega u produkcionom smislu, jer je od početka bilo jasno da ćemo teško dostignuti bogatstvo i sjaj originala, ali sam ponosan na nekoliko odličnih scena koje sam snimio sa dragim i ozbiljnim kolegama i ubeđen sam da smo svi glumački prevazišli legendarnu američku seriju.

Ubice-mog-oca-sezona-5-epizoda-5

Ubice mog oca: Mirjana Karanović, Tihomir Stanić i Predrag Bjelac

Ako se osvrnemo na njegovu poslednju scenu u petoj sezoni “Ubica mog oca”, postavlja se pitanje hoće li ga biti i u šestom nastavku?

– Ne bih smeo da otkrivam tajne epizoda koje slede, ali pouzdano znam da će se “Ubice” emitovati još nekoliko sezona i da je u ovako vešto zapetljanoj krimi-seriji sve moguće. “Ubice mog oca” je svakako revolucionarna serija, prva ozbiljna krimi-priča na našim programima i izazovna inspiracija za čitav niz novih serija koje su sledile za njom. Stekao sam ogromno iskustvo, novu veliku i dragu porodicu kolega sa kojima sam radio godinama i radovao se svakom novom danu snimanja – rekao je Bjelac.

Poznati glumac deo je ekipe i popularne horor triler serije “Crna svadba”. Evo šta kaže, kada počinje snimanje druge sezone:

Crna svadba Ilarion

Crna svadba: Otac Ilarion

– Nije tajna da počinjemo snimanje nove sezone krajem godine. Pripreme uveliko teku i jedva čekam da pročitam nove epizode – otkriva Predrag Bjelac.

A da li srpska kinematografija ima dovoljno materijala da nastavi u pravcu misterije, ako uzmemo u obzir razne mitove i legende koje potiču sa ovih prostora?

– Ideje i inspiracije postoje, ali se retko pojavljuju tako kvalitetni scenariji kao što nam se posrećilo sa “Crnom svadbom”, koja je studiozno pripremana nekoliko godina, sa čak petnaestak verzija pojedinih epizoda.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement