Connect with us

Domaće serije

SAZNAJTE SVE O NOVOJ TRILER SERIJI “POZIV”: Evo kada i na kom kanalu počinje da se prikazuje (FOTO)

Glavnu ulogu igra Mirjana Joković, a značajna rola pripala je i Milošu Timotijeviću

Published

on

Poziv-serija-Milos-Timotijevic

Može li jedan telefonski razgovor da promeni sve – glavno je pitanje nove serije Radio-televizije Srbije “Poziv”, čije se snimanje privodi kraju. Reč je o uzbudljivom trileru u kom su žene nosioci radnje, a jednu od glavnih uloga tumači proslavljena domaća glumica – Mirjana Joković, koja posle šest godina ponovo snima u Srbiji.

Mirjana tumači lik bivše policijske inspektorke Anice Reljić, koja radi u kol-centru mobilnog operatera. Upravo će ona dobiti jedan poziv koji će joj promeniti život i trgnuti je iz svakodnevice.

– Zavolela sam Anicu, zato što ona predstavlja jednu vrstu žena koje su u profesiji koje su opasne i čiji je život konstantno u opasnosti. Mi to ne vidimo i ne čujemo tako često i ne čitamo o tome – objasnila je Mirjana Joković.

Poziv-serija-Mirjana-Jokovic

Serija „Poziv“: Mirjana Joković

Autori serije Iva Mitrović i Marko Popović navode da su inspiraciju za “Poziv” pronašli u ljudima koji rade u kol-centrima prema kojima se, kako kažu, nervozni korisnici kojima se veza sa internetom prekinula, često ponašaju kao da je to pitanje života ili smrti.

– Onda nam je na pamet pala ideja, šta bi bilo kada bi neki od tih poziva stvarno bio pitanje života ili smrti. Zamislili smo ženu koju radi u mobilnom operateru i drugu koja je poziva i koja zaista ima to pitanje i odatle počinje da se razvija čitava priča – ispričao je Marko Popović i dodao da su kroz seriju ujedno hteli da naprave presek savremenog društva u Srbiji.

Iva Mitrović je ocenila da je u poređenju sa prethodnim projektima na kojima su radili, poput serije “Tajne vinove loze” i filma i serije “Jedini izlaz”, “Poziv” definitivno najambiciozniji.

– Hteli smo da istaknemo taj trilerski aspekt, da se ljudi pitaju šta će sledeće da se desi, kao u stranim serijama. Svaka scena donosi nešto novo, desi se neki obrt, nešto neočekivano. Užasno smo se trudili da imamo i jake, utemeljene, uverljive, zanimljive likove koji nisu tipovi ili stereotipi – naglasila je Iva.

Među brojnom glumačkom ekipom je i istaknuti glumac Miloš Timotijević, koji je otkrio da njegova uloga nije velika, ali je značajna:

– U pitanju je jedna prava kriminalistička serija, a ja sam jako zadovoljan što radim sa ovakvom ekipom a posebno što posle mnogo vremena imam priliku da sarađujem sa Mirjanom Joković.

Svoju prvu veliku ulogu u ovoj seriji igra mlada Danica Nedeljković. Navela je da joj je dragoceno to što radi sa velikim imenima poput Mirjane i da ima i sjajan lični odnos sa njom, što ujedno dovodi do toga da i njihovi likovi procvetaju.

– Ja sam radila kao klinka, onda sam prestala, a sada sam dobila pravi, izazovni lik, kome treba da se pristupi ozbiljno – ispričala je Danica i dodala da je reč o namučenoj, ali i snalažljivoj devojci u kojoj će se mnoge devojke pronaći.

Poziv-serija-Isidora-Minic

Serija „Poziv“: Isidora Minić

Glumici Isidora Minić, velika je novina ali i najveći izazov što igra u trileru:

– Uloga je slojevita, na više planova. Reč je o porodici koje ima dete sa posebnim potrebama i oni se bore za njega, da mu produže ali i olakšaju život. Ulaze u razne poslovne kombinacije ne bi li zaradili novac, a jedna od tih kombinacija će ih dovesti do dramatičnog zapleta – otkrila je Minićeva.

U ostalim ulogama su Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović i Ana Franić. Reditelj je Marko Đilas, a autori serije Marko Popović i Iva Mitrović.

Serija “Poziv” nastaje u koprodukciji Radio-televizije Srbije i produkcije kuće “Brand Vision”, a gledaoci će imati priliku da seriju pogledaju početkom 2023. godine na Prvom programu RTS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement